Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Scott Ian: „idiotizmus” mobiltelefonnal rögzíteni egy egész koncertet

0304scottAz utóbbi időben rendszeres spoken word előadásokat is tart Scott Ian, az Anthrax gitárosa, a YouTube-on azonban viszonylag kevés felvételbe lehet botlani a műsorokból. Ennek persze oka van: Scott nem engedi, hogy túl sok anyag kerüljön nyilvánosságra a videómegosztón.

„Azért nincs sok felvétel az előadásokról a YouTube-on, mert amikor az emberek ingyen felpakolják ezeket, le szoktam szedetni", mondta a NY Hard Rock Music Examinernek Scott. „Nyugodtan lehülyézhet bárki, de én még azon hülye előadók közé tartozom, akik úgy gondolják, hogy az embernek nem kell mindenképpen ingyen adnia a produkcióját. Tisztában vagyok vele, hogy manapság őrültség így állni a dolgokhoz, de hát én még a régi iskolában nevelkedtem, ahol az ember megvásárolta az albumokat meg a videókat. Én amúgy a mai napig így teszek, megveszem a zenéimet meg a DVD-ket, és úgy érzem, amennyiben belém szorult ennyi tisztelet, akkor másnak is képesnek kellene lennie erre."

Scott természetesen nem csak a saját előadásairól gondolkodik így, hanem az Anthrax koncertjein készített kalózvideókkal sem tud mit kezdeni. „Szimpla idiotizmus, amikor valaki pénzért eljön egy koncertre, aztán végig ott áll, és másfél órán keresztül a feje fölött tartja a nyomorult telefonját. Ez egyszerűen szánalmas, és totálisan értelmetlenné is teszi, hogy az illető ott legyen a bulin. Egy vicc. Nem is értem ezt a hozzáállást. Ott vagy egy koncerten, amit aztán a telefonod kijelzőjén keresztül nézel..."

Az Anthrax már tavasszal megkezdi az új lemez munkálatait.

 

Hozzászólások 

 
+1 #19 Zolesz 2014-03-15 22:47
Tényleg kreténség egy fizetős király koncerten egy helyben állva kamerázni egy marokszarsággal ...emberek, gondolkodjunk már egy kicsit!! A másik a sport rendezvényeken vakuval fényképezni...jajj istenkém...rövidesen kihalunk ha ez így megy.
Idézet
 
 
-1 #18 asdasd 2014-03-05 18:18
Idézet - kmaker:
Idézet - asdasd:
Csak az asszonykodas, a nyafogas, a panaszkodas megy a metalszinteren, elviselhetetlen , kivenhedt primadonna lett a mufaj. Itt lenne az ideje a 90-es evek eleji nagy megtisztulasnak ujra es lepermetezni az egeszet.

megint egy olyant firkantottál, amire muszáj reagálnom :)
és hogyan gondolnád lepermetezni az egészet? letörlöd a gépről a sok 2010, 11, 12-es lemezt, és ezzel kész is?
legalább nevettem egy jót az újabb okosságodon...


Pontosan. Úgy gondoltam, hogy mezőgazdasági repülőgépről növényírtó vegyszerrel permetezném le az összes 2010-es, 2011-es és 2012-es zenei albumot a számítógépem merevlemezéről alkonyatkor, mikor már nincs olyan meleg nyáron.
Idézet
 
 
-1 #17 kmaker 2014-03-05 17:08
Idézet - asdasd:
Csak az asszonykodas, a nyafogas, a panaszkodas megy a metalszinteren, elviselhetetlen , kivenhedt primadonna lett a mufaj. Itt lenne az ideje a 90-es evek eleji nagy megtisztulasnak ujra es lepermetezni az egeszet.

megint egy olyant firkantottál, amire muszáj reagálnom :)
és hogyan gondolnád lepermetezni az egészet? letörlöd a gépről a sok 2010, 11, 12-es lemezt, és ezzel kész is?
legalább nevettem egy jót az újabb okosságodon...
Idézet
 
 
+4 #16 asdasd 2014-03-05 08:18
Csak az asszonykodas, a nyafogas, a panaszkodas megy a metalszinteren, elviselhetetlen , kivenhedt primadonna lett a mufaj. Itt lenne az ideje a 90-es evek eleji nagy megtisztulasnak ujra es lepermetezni az egeszet.
Idézet
 
 
+6 #15 necromedve 2014-03-05 02:43
Állványt is kéne adni minden belépőjegy mellé, amire feltámaszthatja a rajongó a telefont, hogy ne mozogjon be a kép a másfél órás fej felett tartás közben.
Idézet
 
 
+1 #14 Venomádi 2014-03-05 00:08
Ja meg még valamit hozzátennék: aki helyesel ennek a tökkelütöttnek, kíváncsi vagyok akkor is ilyen elégedetlen amikor fölmegy Youtube-ra másnap, hogy megnézze az előző napi koncertet. Érdekes módon még egy embert sem láttam sehol, aki azt írta volna egy ilyen videó alá, hogy "milyen buzi vagy, hogy nem fizettél Scottnak, flaggelem a videót"
Aztán meg vegyük például az itt elhangzott Black Sabbath anyagot mennyire sikeres. Ugyan nagyrészt a banda státusza sokat számít manapság, de nem látom Tony Iommit-t hetente, az aktuális agymenését szélnek ereszteni -ne szaladjunk messze - az Anthrax-szel ellentétben. Mindkettejüknél beérett egy rendes visszatérő lemez, csak hát az utóbbi jóformán sok értékelhetőt nem tett az elmúlt 10 évben (a tűzre az még olaj, hogy közben méltatlan módon kezelte az énekeseit, mintha egy kupleráj volna), és főleg meg kell védeni a közönséget, akiknek szintén pénzbe került a telefon, az hogy oda menjen a bulira, hogy jegyet váltson, meg nagy valószínűséggel , hogy igyon is. A zenekarnak és a pereputtyának is pénzbe kerül az egész balhé, viszont aki egyes-egyedül jogosan reklamálhat, az maga a fogyasztó. Mert engem zavar a két méteres bunkó a kamerájával előttem. Max. Ha valaki olyan mazochista, hogy telefonnal követi a koncertet, hát tegye meg tiszteletben tartom. Szóval ez szar volt Scottie.
Idézet
 
 
+3 #13 Pitta 2014-03-04 22:40
Szerintem úgy hülyeség amit mond, ahogy van...albumokért, videókért régen fizettek ezt igaz, de a koncertekért most is fizetnek az emberek, és szerintem nagyon jó, hogy vannak akik vesznek fel és megosztják. Én nem szoktam nagyon, mert én figyelek, de örülök ha vannak róla később felvételeim.
Idézet
 
 
+8 #12 chris576 2014-03-04 20:07
Amikor kijött az új Sabbath album és az iTunes-on ingyen meg lehetett hallgatni, az volt a reakcióm, hogy: szent szar ezt megveszem bármi áron! Persze elöbb letöltöttem ILLEGÁLISAN, majd CD-n és Vinyl-en is megvásároltam! Ennyit az ingyen zenéről...Mi ez ha nem a legjobb reklám egy zenekarnak??
Idézet
 
 
+11 #11 chris576 2014-03-04 18:34
Egyből levettem, hogy nem a videózás zavarja, henem a videó ingyenes nyilvánossá tétele. Szóval megint az illegális letöltéseknél lyukadunk ki... Ez egy óriási nagy baromság, főleg amit a Metallica hangoztat folyton! Nézzük csak meg a Black Sabbath új albumának eladási statisztikáit. De miért is veszik az emberek? Mert minőségi cucc! És ott van Adele is ugyebár. (Tudom tudom más kategória, de akkor is) Mennyi példány is fogyott a 21 cimű albumából? Én is szoktam letölteni, aztán ha tetszik megvásárolom eredetiben. Ez egy nagyon nagyon jó reklám! Régebben sokkal több minőségi zene született és nem volt ennyire elárasztva a piac mint manapság. Annyi zenekar van, hogy az bődületes. Pont a letöltésnek köszönhetően tudom kiválasztani, mit is érdemes megvenni. A lemezárakról meg az itthoni fizetésekről már ne is beszéljünk. Régebben is iszonyatos mennyiségű kazettára másolt zene lapult az emberek polcain! De miért is fogyott több lemez akkor? A legnagyobb zenék a 60-as, 70-es, 80-as és a 90-es években születtek. És lám amióta van internet, eléggé karcsú a felhozatal, persze nem a net miatt, de sokan erre fogják. Az internet megölte a zeneipart stb. Baromság! Én egy igazi zenerajongó vagyok és talán több lemezt vásároltam a mostani letöltős korszakban mint azelőtt! Aki hagyja hogy befolyásolják, annak úgy kell! A befolyásolható emberek, akiket be lehet etetni az mp3- mal, meg az ilyen faszságokkal, na ők ölik meg a zeneipart többek között!
Idézet
 
 
+4 #10 Venomádi 2014-03-04 13:15
Ő ezen semmit nem bukik, hogy x és y helyen levideózták az előadást, majd azt közzétették, mert az aki kihagyta de megnézné, legalább meg tudja ott nézni, másodszor pedig nem tartom valószínűnek, hogy valaki megnéz egy viszonylag szar felvételt, abból sikerül neki eldönteni, hogy látta ingyen most már, élőben minek kéne?! Ez eddig teljesen abszurd. Ennek megkerülhetetle n része, hogy felvegyék, és csak azután tegyék fel, azok a jegyek meg már bőven elfogytak, mire felért. Nem fogom elkezdeni azt a bizonyos témát, de hasonlóan röhejesnek érzem, hogy én adjak pénzt hogy felrakhassam, de nem lep meg ebben a világban. Az aki másfél óráig felvételt csinál, majd felrakja, az valóban lehet idegesítő, de nem tudja pénzért árulni ha szar.
Idézet
 
 
+1 #9 Levike 2014-03-04 13:04
Én ha egy kicsit többet ittam max pár percig szoktam lengetni a ketyét csak, hogy el tudjak dicsekedni vele hol voltam mit láttam de ennyi. Én sem értem amikor erre gyúr valaki.. :D
Idézet
 
 
+3 #8 bélférgek támadása 2014-03-04 12:54
Ja tehát nem azzal van baja,hogy felvételt készítenek hanem az ingyenességgel. Pedig sok amatőr felvétel még jobban is tetszik mint a hivatalos koncert dvd-k,olyan érzésed van mintha te is ott lennél a koncerten,nem úgy mint a beállított kameráknál.
Idézet
 
 
+1 #7 Igor Igorovics 2014-03-04 12:46
Idézet - Igor Igorovics:
Idézet - Simon Zoltán:
Idézet - Igor Igorovics:
Én sem értem azokat az embereket, akik eljönnek egy koncertre, kifizetik a belépőt és egész buli alatt videóznak. Persze ki így élvezi, ki meg úgy a bulit, csak nekem egy kicsit furcsa, hogy kifizeti valaki a mondjuk 7000 ft-os jegyet, aztán végig feltartott kézzel állja végig a koncertet és lesz egy szar minőségű felvétele. Gondolom az emlék miatt csinálják, de egész koncerten?
A még nagyobb gond az, hogy ezek a hülyék vannak felháborodva, ha véletlenül nekik lökődik az ember, hogy "maraggyá' má' nyugton elcsúszik a kép". WTF?!
:)) Ne is mondd! Hülyét kapok, mikor valaki egy szimpla fotót akar csinálni vmiről, de 1-1,5 percig helyezkedik az amatőr gépével, mintha valami hú, de nagy profi lenne, aztán persze csinál egy tök átlag képet. :) Régebben dolgoztam egy turisztikailag felkapott hely közelében, egyszerűen nem lehetett menni, mert boldog-boldogtalan a lehető legőrültebb pózokban fényképezett a mobiljával,term észetesen jó hosszú ideig, olyan szobrokat, tereket amelyekből millió vagy még több van a neten.

Úgy értem millió fotó van a neten.
Idézet
 
 
+2 #6 Igor Igorovics 2014-03-04 12:44
Idézet - Simon Zoltán:
Idézet - Igor Igorovics:
Én sem értem azokat az embereket, akik eljönnek egy koncertre, kifizetik a belépőt és egész buli alatt videóznak. Persze ki így élvezi, ki meg úgy a bulit, csak nekem egy kicsit furcsa, hogy kifizeti valaki a mondjuk 7000 ft-os jegyet, aztán végig feltartott kézzel állja végig a koncertet és lesz egy szar minőségű felvétele. Gondolom az emlék miatt csinálják, de egész koncerten?
A még nagyobb gond az, hogy ezek a hülyék vannak felháborodva, ha véletlenül nekik lökődik az ember, hogy "maraggyá' má' nyugton elcsúszik a kép". WTF?!
:)) Ne is mondd! Hülyét kapok, mikor valaki egy szimpla fotót akar csinálni vmiről, de 1-1,5 percig helyezkedik az amatőr gépével, mintha valami hú, de nagy profi lenne, aztán persze csinál egy tök átlag képet. :) Régebben dolgoztam egy turisztikailag felkapott hely közelében, egyszerűen nem lehetett menni, mert boldog-boldogtalan a lehető legőrültebb pózokban fényképezett a mobiljával,term észetesen jó hosszú ideig, olyan szobrokat, tereket amelyekből millió vagy még több van a neten.
Idézet
 
 
+5 #5 Simon Zoltán 2014-03-04 12:20
Idézet - Igor Igorovics:
Én sem értem azokat az embereket, akik eljönnek egy koncertre, kifizetik a belépőt és egész buli alatt videóznak. Persze ki így élvezi, ki meg úgy a bulit, csak nekem egy kicsit furcsa, hogy kifizeti valaki a mondjuk 7000 ft-os jegyet, aztán végig feltartott kézzel állja végig a koncertet és lesz egy szar minőségű felvétele. Gondolom az emlék miatt csinálják, de egész koncerten?

Na igen. Néhány fotót szoktam max csinálni, azt is csak magamnak, de ez az összes. A még nagyobb gond az, hogy ezek a hülyék vannak felháborodva, ha véletlenül nekik lökődik az ember, hogy "maraggyá' má' nyugton elcsúszik a kép". WTF?!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.