Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sanctuary: a Nevermore kiadójánál jelenhet meg a The Year The Sun Died

Pár napon belül valószínűleg aláír a Century Mediához a Sanctuary, akik valamikor idén tervezik megjelentetni huszonhárom év óta első nagylemezüket, a The Year The Sun Died-ot. A banda két dalt már játszott az albumról a tavalyi fesztiválszezonban, amelyek jellemzik, mi várható, de Warrel Dane énekes szerint azért lesznek az anyagon súlyosabb darabok is.

Warrel Dane szerint nemsokára leszerződik a Century Mediához a Sanctuary, vagyis a Nevermore elődzenekara marad ott, ahol a két éve tetszhalott utód is mindvégig dolgozott. A The Year The Sun Died megjelenéséről egyelőre nem állnak rendelkezésre bővebb információk, az azonban biztos, hogy a lemez még 2013-ban megjelenik, és felkerül rá az a két dal is (I Am Low, The World Is Wired), amelyek több koncerten is elhangzottak a tavalyi fesztiválszezonban. Dane korábban kiemelte: az albumra írt szerzemények egy része súlyosabb ezeknél, és az énekes azt is igyekezett több ízben hangsúlyozni, hogy a The Year The Sun Died inkább az 1990-es Into The Mirror Black rokona lesz, mint az első anyagé, az 1988-as Refuge Denied-é. A csapat ugyanakkor ízig-vérig 21. századi produkcióban gondolkodik, tehát nem merül majd ki puszta múltidézésben a dolog. Warrel ugyanakkor – a Sanctuary hagyományaihoz hűen – ismét megereszt majd néhányat azokból a magasakból, amik a Nevermore-ra sosem voltak jellemzőek.

A Sanctuary tagjai Dane és Jim Sheppard basszer mellett Lenny Rutledge gitáros és Dave Budbill dobos. Az eredeti felállásból egyedül Sean Blosl gitárost nem érinti az újjáalakulás, az ő utódja Brad Hull, akit Warrelék a Blistered Earth nevű Metallica tribute-ból csakliztak el.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.