Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rush: elérkezett a remények halála

Még mindig nem tudni, pontosan mikor jelenhet meg a Rush huszadik stúdiólemeze, a régóta esedékes Clockwork Angels, de minden rockdobosok talán legüberebbike, Neil Peart a honlapján közzétett nyilatkozatban most elárult néhány információt az anyagról, amelynek hamarosan kezdődik a keverése.

„Egyelőre még túl korai bármit is mondani a végeredményről, hiszen még csak a keverés megkezdését tervezzük", írja Peart. „Én általában a várakozás végének hívom ezt a szakaszt, Geddy pedig a remények halálának. Magáról a felvételi folyamatokról viszont elárulhatok ezt-azt. Másodjára dolgoztunk Nick Raskulinecz producerrel és Rick Chycki hangmérnökkel, és az egymás között magas fokú bizalomnak köszönhetően messzebbre is nyújtozkódhattunk: a dobtémáimat is úgy vettem fel, ahogy eddig még soha korábban."

Mint a dobos elárulja, ezúttal jóval improvizatívabban állt a témákhoz, mint bármikor azelőtt, mindez azonban nem érintette a muzsika jellegét. „A Rush dalok mindig is bonyolult hangszerelésű nóták voltak különös ritmusokkal, ütemekkel mindenfelé, és az új témák folytatják ezt a hagyományt. Azelőtt a gyakorlási szakaszom nagyrésze azzal telt el, hogy megtanultam ezeket a komplex szerzeményeket. Nem szeretem számolni ezeket a részeket, inkább rengetegszer eljátszom őket, és akkor elkezdem zeneileg is érezni, mikor jönnek a váltások. Ezúttal azonban átadtam a vezénylést Nicknek, aki roppantul élvezte ezt az egészet. Letámadtam a dobokat, odafigyeltem a javaslataira, és együtt kidolgoztuk a pontos menetrendet. Semmi miatt nem kellett aggódnom – nem volt sem számolgatás, sem végtelen ismételgetés."

Az új Rush anyag valószínűleg az év második felében jelenik meg a Roadrunnernél.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 chris92 2012-01-12 12:14
Hihetetlen ütősnek kell lennie ha már több mint másfél év után még mindig dolgoznak rajta.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.