Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Őrizetbe vették Jon Schaffert a washingtoni zavargásokban való részvételéért

Őrizetbe vették Jon Schaffert a január 6-ai washingtoni zavargásokban való részvétele miatt. Az Iced Earth főnöke a gyanú szerint azon tüntetők között volt, akik paprikaspray-vel fújták le a Capitoliumot őrző rendőröket.

0109schaffer

Helyi idő szerint vasárnap délután feladta magát egy indianapolisi FBI-irodában Jon Schaffer, az Iced Earth gitáros/főnöke, miután a szövetségi nyomozóhivatal országos körözést indított ellene a január 6-ai washingtoni zavargásokat követően. Az FBI mintegy negyven ember ellen adott ki elfogatóparancsot a több halálos áldozatot is követelő megmozdulások után, amelyek során Donald Trump leköszönő elnök támogatói betörtek az amerikai törvényhozás épületébe. Schaffer érintettségét több fotó és egy általa a helyszínen adott rövid videós nyilatkozat is bizonyította.

0118schaffer

Az 52 éves zenésznek hat lehetséges bűncselekmény vádja miatt kell majd felelnie a büntetőeljárás során az FBI közleménye szerint: ezek mindegyike azzal kapcsolatos, hogy hivatalos felhatalmazás nélkül, szándékosan behatolt egy védett objektumba, ahol tudatosan erőszakos cselekményekben vett részt, megzavarva ezzel egy kormányzati intézmény működését. Schaffer helyzetét súlyosbítja, hogy fotók bizonyítják: paprikaspray volt nála a Capitoliumban, és a feltételezések szerint használta is azt az intézményt őrző rendőrökkel szemben.

Schaffer zenésztársai a történteket követően közleményben határolódtak el a washingtoni eseményektől.

 

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.