Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ritmusgitárost cserélt a The Cult

0717dimkichOtthagyta a The Cult sorait Mike Dimkich ritmusgitáros, akinek státusza eddig is furcsa volt a legendás brit rockcsapatban: a promóciós fotókon általában nem szerepelt, de ettől függetlenül szinte Ian Astburyék összes turnéján játszott az 1999-es újjáalakulás óta. Helyére James Stevenson került, aki 1994-ben és 1995-ben zenélt a bandával.

Dimkich (a képen) azért lécelt le a csapatból, hogy kisegítse a Bad Religiont, ahol Greg Hetson gitárosnak kell kihagynia az aktuális koncerteket bizonyos közelebbről meg nem nevezett személyes problémák miatt. Az utód, James Stevenson az erősen megosztó 1994-es, a banda nevét viselő album periódusában játszott a The Cultban, egyébként pont azután, hogy Dimkich először be-, majd kikerült a csapatból. Azt egyelőre nem tudni, végleges-e a csere, a banda hivatalos tagságát Ian Astbury énekes és Billy Duffy énekes állandó párosa mellett továbbra is Chris Wyse basszer és John Tempesta dobos alkotja – akárcsak az utóbbi években mindig.

A banda következő kiadványa július 29-én jelenik Electric Peace címmel, amelynek – mint az a címből is sejthető – egyik diszkjére a klasszikus 1987-es Electric album kerül fel, a másik lemezen pedig egy igazi kuriózum, az elveszett Peace anyag kap majd helyet: utóbbit eredetileg a Love után tervezték kiadni, de végül nem voltak elégedettek az eredménnyel, így készült el utóbb az Electric. A The Cult július második felétől az Egyesült Államokban turnézik, és a koncerteken elejétől végéig eljátsszák majd az Electricet. A speciális programú fellépéssorozatból októberben Európa is kap, de egyelőre még csak brit dátumokat kötöttek le.

 

Hozzászólások 

 
+5 #1 kamikaze 2013-07-17 10:23
,,a banda hivatalos tagságát Ian Astbury énekes és Billy Duffy énekes állandó párosa mellett továbbra is Chris Wyse basszer és John Tempesta dobos alkotja"

És ki a (szóló) gitáros? :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.