Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rex szerint pár éve „eléggé közel” került az újjáalakuláshoz a Pantera

0422rexHamarosan első szólólemezével jelentkezik Rex Brown, a Pantera volt basszere, aki most meglepő nyilatkozatot tett az anyazenekar potenciális újjáalakulásával kapcsolatban. Mindez azért is érdekes, mert a téma mostanában már nem nagyon merült fel…

Az utóbbi pár évben már nem nagyon emlegeti a metalsajtó a megelőző időszak egyik slágertémáját, a Pantera esetleges és potenciális újjáéledését Zakk Wylde-dal a gitáron. A maga idejében Phil Anselmo és Zakk Wylde nyitottnak mutatkozott a kezdeményezésre, Rex Brown már szkeptikusabban nyilatkozott róla, de szintén pozitívan, Vinnie Paul pedig kategorikusan kizárta a lehetőséget – most azonban a basszer egy friss interjúja alapján úgy tűnik, hogy a dolog tényleg majdnem összejött.

Amikor a Loudwire munkatársai megkérdezték, mennyire álltak közel a zenészek ahhoz, hogy elfogadják a befutó ajánlatok valamelyikét, Rex azt válaszolta: „eléggé”. „Csak a magam nevében beszélek”, tette aztán hozzá. „Én szeretnék ismét nekiindulni azokkal a dalokkal, és ha mindenki más is benne lenne… A lényeg azon áll vagy bukik, hogy legyünk végre ismét egy helyiségben, rendezzük el a múlt ügyeit, és ismét közösen csináljunk zenét. De ez természetesen másmilyen lenne. Valamit hiányolnánk belőle. Ezzel most nem azt mondom, hogy konkrétan is beszéltünk az újjáalakulásról, de mindenképpen szeretnék ismét kapcsolatban lenni a többiekkel, és játszani azt a zenét, ami mindnyájunkat ismertté tett. Sosem mondom az ilyesmire azt, hogy soha, és unom azt mondani, hogy majd ha fagy. Az élet viszont túl rövid. Hogy benne lennék-e? Nemrég találkoztam Phillel, és mindenki a maga dolgaival foglalkozik, de simán felmennék a színpadra, és akár kurvára semmiért is benne lennék.”

Rex első albuma, a Smoke On This... július 28-án jelenik meg. A basszer Nashville-ben rögzítette az anyagot egy régi barátja, Lance Harvill segítségével, akivel korábban már zenélt együtt az Arms Of The Sunban, és mint korábbi nyilatkozataiban már érzékeltette, a zene elsősorban a '70-es évek hatását tükrözi majd. Mint a promófotón és a borítón is látható, Rex itt a négyhúros mellett gitározik is, de az énektémákat is ő nyomta fel, a dobtémákat pedig Christopher Williams vállalta be, akit elsősorban az Accept jelenlegi felállásából ismerhetünk, de a Blackfootban is érdekelt. A produceri feladatokat Caleb Sherman látta el, Harvill pedig a dalszerzés mellett a produkciós oldalba és a hangszeres részekbe is belefolyt.

A Smoke On This...-re az alábbi dalok kerülnek fel:

rexbrown_c01. Lone Rider
02. Crossing Lines
03. Buried Alive
04. Train Song
05. Get Yourself Alright
06. Fault Line
07. What Comes Around...
08. Grace
09. So Into You
10. Best Of Me
11. One Of these Days

Mindez egyébként nem jelenti Rex jelenlegi főbandája, a Kill Devil Hill végét sem, jövőre elvileg itt is lesz lemez, és ősszel is játszanak egy német fesztiválon. A basszer önéletrajza tavaly nyár elején jelent meg hazai kiadásban.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 koro 2017-07-14 13:14
A Crossing Lines-ból már csak Brian Johnson hiányzik...
Idézet
 
 
+6 #1 Björn Lefosson 2017-07-06 19:36
Rex atomjó arc....szeressük... :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.