Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Rettenetesen sok pénzembe került a Newsted zenekar”

Végleg tiszta vizet öntött a pohárba Jason Newsted azt illetően, miért jegelte a lendületes indítás után viszonylag gyorsan saját maga után elkeresztelt projektjét: egyszerűen nem érte meg a dolog anyagilag.

0630newsted1

Nagy elánnal fogott bele az építkezésbe pár évvel ezelőtt Jason Newsted saját csapata, a Newsted, majd 2014 legelején ugyanilyen gyorsan le is állt a sztori. A Metallica ex-basszere akkor személyes okokra hivatkozva törölte a csapat fellépéseit az ausztráliai Soundwave fesztiválokon, majd pár hónappal később a zenekar eltűnt minden internetes felületről. Ugyan Jason többször is beszélt már a fejezet lezárásáról azóta, ám olyan konkrétan még sosem mondta ki, miért is parancsolt megálljt a dolgoknak, mint pár nappal ezelőtt az Ultimate Guitarnak.

„Voltak nagyon jó dolgok, meg nagyon rossz dolgok is akkoriban”, foglalta össze a basszer. „Egyszerűen túl sok volt, hogy egyszerre kellett kezelni a pénzügyeket, miközben én írtam a dalokat, énekeltem, játszottam, és közben még mindent fizettem is. A koncerteket baromira élveztem, az európai bulik állati jól sikerültek: a közönség reakciója óriási volt, és hatalmas lehetőséget jelentett az Iron Maidennel együtt játszani a Sonisphere-en meg a Downloadon. Ezek csodálatos élmények: olyan megbecsüléssel fogadtak, amire előzőleg talán nem is nagyon számítottam. Olyan csapatok generációja kezelt hihetetlen tisztelettel, akik a Metallicán és a Voivodon nőttek fel – emberek, akiket úgy tanítottunk, hogy közben nem is tudtunk róla. Az egész Newsted-dolgot az ötvenéves születésnapom környékén raktam össze, hogy bebizonyítsam: még mindig megvan hozzá bennem a kellő tökösség, és még mindig neki tudok indulni akár olyan srácokkal is, akik feleannyi idősek, mint én, mégis körbekergetem őket a színpadon. Tudtam, hogy még mindig felérek hozzájuk, és ezt be is akartam bizonyítani magamnak. Aztán elindultunk, belépett hozzánk Mike Mushok is, és az, hogy ilyen tehetségek gyűltek össze a zenekarban, arra inspirált: mutassam meg ezt minél több embernek. Viszont mindez valami rettenetesen sok pénzembe került. Dollárszázezreket költöttem rá, hogy eljussunk abba a huszonkét országba, ahol végül megfordult a Newsted. Szó se róla, mindez simán megérte nekem a megszerzett tapasztalatokért, a fogadtatásért és a csapatban kialakult bajtársiasságért. De egyszerűen nem tudtam tovább folytatni a dolgot. Manapság nagyon kemény a biznisz természete, és teljesen másképp is működik ahhoz képest, amit annak idején megismertem.”

A Newsted 2013 augusztusában jelentette meg Heavy Metal Music című bemutatkozó albumát, és kicsivel korábban a Hegyalja Fesztiválon is felléptek.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+15 #7 RobertThorn 2017-04-09 19:18
Nyilván nem volt egy világrengető zenekar ez a Newsted, de a hegyaljás koncertjük szerintem marha jó hangulatú volt, kaptunk azon a délutánon egy kellemes kis riffgyűjteményt , eleve jó volt Jasont is látni, hogy nem nagypapó styleban akarja még tolni, és a többiek is igyekeztek észrevehetőek lenni. Én csak örülni tudok annak, hogy ebben a 22 országban benne voltunk mi is, és remélem, hogy mi is adtunk neki jó élményeket :)
Idézet
 
 
+8 #6 Toti 2017-04-09 18:49
Idézet - Tulus:
Jason a legjobb arc a metal színtéren \m/

Nagyon remélem, hogy összejön neki egy új zenekarral \m/

Éppenséggel az AC/DC-ben pont nincs most basszusgitáros...
De én inkább Mikkey Dee-vel és Phil Taylorral látnám szívesen egy színpadon.
Idézet
 
 
+13 #5 kiss gabor 2017-04-09 17:38
A cikk hatására belehallgattam a lemezébe, nagyon jo kis zene. Kicsit szétnéztem az Ebay-en, kb 600 forintért hozzá is jutottam egy vadonat új cd-hez. Jó napom van.
Idézet
 
 
+11 #4 a75 2017-04-09 16:23
Ezek alapján azért el lehet képzelni milyen egy kezdő zenekarnak, akiknek nincsenek Metallicaban megalapozott hírnevük több mint 100 gitárjuk és egyéb felszerelésük, ma meg anyagi biztonságuk.
Idézet
 
 
+12 #3 Codename333 2017-04-09 14:17
érthető...még úgyis h lényegében neki meg se kottyant ez az egész mert gondolom a Metallicaban eltöltött sok év alatt ő is felhalmozott némi vagyont....pláne nem meglepő h ma már például még egy deftones is "csak" annyit tud kihozni magából h ne kelljen elmenni műszakozni....szomorú dolog ez....remélem még hallunk Jasonről azért....
Idézet
 
 
+21 #2 Dead again 2017-04-09 12:11
Hát, sajnálom, de ha nem megy, akkor nem megy :S Attól még szeretjük Jasont, és a legjobbakat kívánjuk neki! \m/\m/
Idézet
 
 
+23 #1 Tulus 2017-04-09 10:38
Jason a legjobb arc a metal színtéren \m/

Nagyon remélem, hogy összejön neki egy új zenekarral \m/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.