Shock!

július 20.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Rajongói finanszírozásban készül az Obituary új lemeze

0803obituaryKickstarteres kampánnyal finanszírozza új albumának költségeit a floridai Obituary. A módszer a jelek szerint John Tardyéknál is tökéletesen működik, így semmi akadálya annak, hogy 2014-ben végre új zenéket halljunk a death metal stílus egyik emblematikus bandájától.

A világ egyik legismertebb death metal csapata utoljára 2009-ben jelentetett meg nagylemezt Darkest Day címmel, azóta a koncertezés mellett elsősorban azzal foglalkoztak, hogy teljes egészében felújítsák saját stúdiójukat, és beszerezzenek minden felszerelést ahhoz, hogy csakis saját maguk készítsék el a folytatást. „Ez az egész arról szól, hogy a bizalmunkat, a zenénket, a karrierünket és az új lemezünket is a ti kezetekbe helyezzük", mondja a zenekar. „Nem egy kiadónak, hanem azoknak a rajongóknak szeretnénk elkészíteni a lemezt, akik ma is lejárnak a bulijainkra, akik máig döngetik a lemezeinket, akiknek a mai napig ott van a Slowly We Rot CD a kocsijukban. Tehát neked – te vagy az oka annak, hogy ezt csináljuk. Amint ezeket a hülye sorokat olvasod, kinyújtjuk feléd a kezünket, és a támogatásodat kérjük, hogy ismét elkészíthessünk egy kibaszott súlyos death metal lemezt a dühös kis füleid legnagyobb örömére."

„Régóta gondolkodunk már azon, hogy egymagunkban készítsünk el egy lemezt, de korábban sosem voltak megfelelőek a körülmények, és egyébként is mindenki azt hajtogatta, hogy az ilyesmi egyszerűen nem működik", teszi hozzá John Tardy énekes. „Azóta azonban sok minden megváltozott, és mi magunk is sokat tanultunk." A zenekar természetesen tonnányi exkluzív relikviával és merchandise-cuccal is viszonozza majd a támogatók gesztusait, ahogy az ilyenkor lenni szokott, az adományok mértékétől függően.

A banda 10 ezer dollárt, azaz nagyjából 2,3 millió forintot lőtt be a kampány végcéljaként, és a teljes összeget az új Obituary album elkészítéséhez nélkülözhetetlen produkciós csapat kifizetésére fordítják majd. A költségek mindössze másfél nap alatt összejöttek, így különösebben nem kell aggódni az akció sikeréért...

 

Hozzászólások 

 
#4 pumpika666 2013-08-06 22:09
Idézet - asdasd:
Idézet - pumpika666:
ez azért a világ szégyene, bezzeg, ha bármelyik fajta divatos-core zenét tolnának, versenyeznének értük a kiadók


Értük is versenyeztek, amikor az akkor divatos death metalt tolták.


csakhogy akkor ott voltak a világ élvonalában! a mai -core zenekarok meg sehol sincsenek
Idézet
 
 
#3 asdasd 2013-08-06 19:54
Idézet - pumpika666:
ez azért a világ szégyene, bezzeg, ha bármelyik fajta divatos-core zenét tolnának, versenyeznének értük a kiadók


Értük is versenyeztek, amikor az akkor divatos death metalt tolták.
Idézet
 
 
+2 #2 pumpika666 2013-08-06 18:37
ez azért a világ szégyene, bezzeg, ha bármelyik fajta divatos-core zenét tolnának, versenyeznének értük a kiadók
Idézet
 
 
#1 Bakó Ádám 2013-08-04 17:32
Ez nagyjából annyit jelent, hogy nem áll mögöttük egy kiadó, nem lesz a lemeznek promója (én is 3 napja akadtam erre a hírre/hírdetésre, miért nem hallottunk eddig róla, hiszen mégiscsak egy új Obituary lemezről van szó), maguk szervezik meg a turnéjaikat, vagyis saját zsebből indulnak neki, s ami a lemez szempontjából a legrosszabb, nem fog lehetni hozzájutni.

Na de hajrá, ne legyen igazam!! :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.