Shock!

január 21.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Queensryche: természetesen minden a legnagyobb rendben...

A Queensryche sajtós munkatársa szerint a zenekarban szó sincs feszültségekről annak ellenére, hogy a hangszeres szekció új bandát alapított a Crimson Glory énekes Todd La Torrével, Geoff Tate pedig saját szólóalbumán dolgozik. Utóbbiról a frontember azt állítja: vérbeli hard rockot rejt majd.

„Ez a lemez nagyon eltér az előző szólóalbumomtól", nyilatkozta az utóbbi időszakban rendszerint a rockzene haláláról beszélő Tate az AnthologySD-nek. „Új emberekkel dolgozom a dalokon és a felvételeken is, ami eleve megváltoztatja a dolgokat. Ez egy igazi hard rock album, miközben a legutóbbi mindenfelé tapogatózott számtalan különböző stílussal. Ez az új viszont megmarad a hard rocknál, még ha másként is közelít ahhoz – úgy, ahogyan én elképzelem ezt a stílust. Sok szempontból nézve kísérletezős a zene, más tekintetben viszont nagyon is tradicionális. Megpróbáltam összehozni a hagyományos rockos hangszerelést a nem annyira jellemző dalszerkezetekkel."

Mindeközben a Queensryche publicistája, Jeff Albright a Billboard kérdésére igyekezett eloszlatni azokat a pletykákat, amelyek a netet bejárt állítólagos késes incidens és a hangszeresek Rising West projektje kapcsán keltek szárnyra. „Nincs semmiféle helyzet azt leszámítva, hogy Geoff Tate ezen a nyáron elsősorban a saját akusztikus szólókoncertjeire koncentrál, a többiek pedig megalapították a Rising Westet Todd La Torrével. Mindenki dolgozni akar, új dolgokat szeretne kipróbálni, és azzal foglalkozni, amiben a legjobb. Ez pedig nem más, mint nyomatni a rockot a közönségnek. És eközben a Queensryche-ra is több koncert vár az év folyamán."

A zenekar legközelebb június 11-én játszik Valley Cityben, Utah-ban, mindössze pár nappal a Rising West seattle-i bemutatkozó bulijai után.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.