Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Queensryche: Rockenfieldék '84-be, Tate-ék '88-ba utaznak vissza

A Queensryche mindkét változata elmerülni látszik a múltidézésben: a Todd La Torre-féle verzió a csapat egyik régi stúdiós munkatársával dolgozik az új lemezen, amelyet nemhogy a banda MTV-s korszakához, hanem egyenesen a korai heavy metalos érához való visszatérésként jellemeznek, Geoff Tate csapata pedig jövőre elejétől végéig eljátssza majd a turnén a huszonöt éves Operation: Mindcrime albumot.

James „Jimbo” Barton hangmérnök/producerrel dolgozik az év elejére várható új nagylemezen a Queensryche. Barton annak idején a csapat két legklasszikusabb lemezén, az 1988-as Operation: Mindcrime-on és az 1990-es Empire-on is segítette a munkát, utoljára pedig az aranykort záró 1994-es Promised Landen működött együtt a zenekarral. „Nagyon érdekes, hogy mióta Todd bekerült hozzánk, megpróbáljuk felidézni a régi Queensryche lemezek világát”, magyarázta Scott Rockenfield dobos a Metal Assaultnak. „Elsősorban az EP-re és a The Warning lemezre gondolok. Ezek mindig is részét jelentették a zenekar lényegének. Szerintem most tényleg sikerült elkapnunk annak a lényegét, amiért ez a fajta muzsika annak idején is olyan speciális volt számunkra. De azért persze nyilván lesz benne némi modern íz is, hiszen modern korban élünk. Jimbóban az a jó, hogy segíthet nekünk összekötni a két oldalt. A múltunkból érkezett, hiszen dolgozott azokon a lemezeken és hangzásokon, amikkel ismertté váltunk, de ő is a mában él, és rengeteg érdekességgel tud hozzájárulni a végeredményhez. Azt hiszem, egy nagyon jó Queensryche lemez van készülőben. Az emberek azt mondják majd rá: nahát, ez tényleg a Queensryche! Úgy szól a lemez, amilyennek ismerjük őket, és ahogy el is várjuk tőlük.”

Mindeközben a Kings & Thieves címmel pár hete szólóalbumot kiadott Geoff Tate sem szeretne lemaradni volt kollégái mögött a múltidézésben: habár az énekes vezette Queensryche-ból (a képen) már azelőtt távozott az egyik gitáros, Glen Drover, hogy bármit is csináltak volna együtt, a frontember máris bejelentette, hogy áprilisi amerikai turnéjukon elejétől végéig eljátsszák majd az Operation: Mindcrime-ot, amely jövőre éppen huszonöt éves lesz. Tate csapatában Rudy Sarzo basszer, Bobby Blotzer dobos, Kelly Gray gitáros és Randy Gane billentyűs játszik, de emellett speciális vendégeket és meglepetéseket is ígérnek a fellépésekre.

A La Torre-féle Queensryche lemezének első előzetese alább meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 DRAZSEN 2012-11-29 23:23
Az a baj,hogy mindenki elfelejti,hogy Chris volt az agy,ő hiányzik,és ez a versengés sem fog semmi mega eredményt hozni szerintem.De ez magánvélemény. De Garmo itt az alfa omegája a QUEENSRYCHE ügynek nem más
Idézet
 
 
+3 #2 theli 2012-11-27 21:52
A jövő év eldönti,hogy melyik a jobb
Idézet
 
 
+1 #1 Metal 2012-11-27 13:43
Megy a versengés rendesen..xD
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.