Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Queensryche-retro: most a Rage For Orderen a sor?

Hiába magyarázza úton-útfélen Geoff Tate, hogy a Queensryche kizárólag a jövőbe tekint, a zenekar a pár évvel ezelőtti Operation: Mindcrime tematikus turnét követően most az idén huszonöt éve megjelent Rage For Ordert látszik leporolni annyi mostoha év után. Október 31-én a banda a teljes lemezt eljátszotta New Yorkban, de állítólag nem egyedi buliról volt szó.

Az eredetileg 1986. június 27-én megjelentetett Rage For Order annak idején hatalmas előrelépést jelentett a zenekar karrierjében: a tradicionálisabban heavy metalos szabású Queen Of The Reich EP és a The Warning nagylemez után a Queensryche itt alapozta meg különleges hírnevét az izgalmas zenei és hangszerelési kísérletek révén. A lemez még nem tette sztárrá a bandát, de a Gonna Get Close To You című Dalbello feldolgozás révén elkönyvelhették első komolyabb sikerdalukat is, a Queensryche táborban pedig a mai napig igen komoly kultusz övezi az anyagot.

A banda az utóbbi években nem igazán játszik sokat a Rage For Orderről, a lemez dalai utoljára 2000 környékén, az Iron Maidennel és a Halforddal közös amerikai turnén szerepeltek nagyobb számban a turnéprogramban, azóta jobbára csak a Walk In The Shadows kerül róla elő rendszeresen. Így volt ez egészen idén október 31-éig, amikor is New Yorkban Geoff Tate-ék elejétől végéig eljátszották az 1986-os lemezt, pedig jelenleg éppen a meglehetősen sikertelen idei Dedicated To Chaos turnéja zajlik. Még jobb hír, hogy a dolog a jelek szerint nem egyszeri és elszigetelt eset, ugyanis komoly pletykák szólnak egy seattle-i buliról ismét teljes Rage For Orderrel. Ha pedig kedvező a fogadtatás, ki tudja, hol áll meg a lavina… (Európai turnéban persze nem reménykedünk, de egy DVD-t simán el tudnánk viselni.)

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.