Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Prong: most akkor thrash, Killing Joke vagy Sabbath?

Steve Evetts producerrel (The Dillinger Escape Plan, Sepultura, Hatebreed, Symphony X) dolgozik 2012 elejére várható új nagylemezén a Prong, amely Tommy Victor nyilatkozatai alapján gyakorlatilag akármilyen stílusú lehet.

„Steve olyan mértékben érti a Prong lényegét, mint egyetlen korábbi producerünk sem", mondja a munkálatokról Tommy Victor énekes/gitáros. „Zenekarként komoly előtörténetünk van, és mindig is fejlődni akartunk. A mostani célunk, hogy minden eddigi eredményünk felhasználásával elkészítsük a definitív Prong albumot."

Tommyék új lemeze a Long Branch Records és az SPV kiadásában jelenik meg 2012 elején, és csak reménykedni tudunk abban, hogy jobb lesz a két utolsó albumnál, a 2003-as Scorpio Risingnál és a 2007-es Power Of The Damagernél. A főnök egy korábbi nyilatkozatában mindenesetre beszélt a zenei irányvonalról is a Target Audience-nek. „Az első fázisban született témák eltértek a Power Of The Damager stílusától, sokkal inkább a Rude Awakeninget idéző, Killing Joke típusú vonalon mozogtak. Utána viszont született pár brutál, thrashes ötletem és egy sor más anyag is, amolyan totális riff rock, de nem a modern értelemben... Kicsit a Cleansing korszakhoz kanyarodtak vissza, ahol bizonyos szempontból a Godflesh volt a kiindulási alap. Nekiugrottam mégegyszer a riffeknek, amik aztán még Black Sabbathosabbak lettek, mint korábban bármikor. Összességében fasza lesz a végeredmény. Nálunk alapvetően minden a dalokról szól, és ezért tart ilyen sokáig a munka: nincsenek bevált formuláink, hanem gyűjtögetjük az ötleteket, és kiválasztjuk közülük a legjobbakat. Utána pedig ki kell dolgoznom a szövegeket és a koncepciót is."

Tommy társai jelenleg Tony Campos basszusgitáros és Alexei Rodriguez dobos. Victor és Campos a márciusra várható új Ministry nagylemezen is szerepelnek.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.