Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Premier: nézd meg az Ørdøg új videóklipjét!

Natasa címmel a Shock!-on debütál az Ørdøg új klipje. A szám a zenekar tavaly megjelent Tíz fekete dal lemezén szerepelt, de már a Superbuttban is voltak előzményei.

0625ordog

Mint azt az elmúlt hónapokban bizonyára mindenki alaposan az agyába véste, az Ørdøg tagságát Vörös András énekes, Szentpéteri Zsolt gitáros, Mahboubi Salim basszusgitáros és Szűcs Péter dobos alkotja, vagyis a Superbutt legismertebb felállásának tagsága, mínusz Szűcs Szabolcs gitáros, aki „csak” stúdióguruként segítette a munkát a tavaly év végén megjelent első lemez elkészítése során. A lemez megjelenése után csatlakozott a másik gitárosi posztra Nagy-Miklós Péter, azaz Wackor-Miki, aki – úgy hírlik – időközben állandó taggá vált, és a következő anyag dalaiban már szerzőként is szerepel majd. Ennyire azonban ne rohanjunk előre, mert ez a hír még arról szól, hogy a meglévő lemezhez a tavasszal bemutatott Mind (Ha nekem játszol) után most elkészült a második hivatalos videó is.

„A számnak régre visszanyúló sztorija van”, mondja Vörös András énekes. „Magát az alapot Szentpéteri írta legalább öt évvel ezelőtt, aki akkoriban már nem volt aktív a Superbuttban, de mivel továbbra is barátok maradtunk, rendszeresen küldött témákat, mondván, ha akarjuk, nyugodtan használjuk őket. Kovács Attila egy ilyen témából írt aztán egy saját dalt, a szövegötlet pedig egy Budapesten élő amerikai író barátunktól érkezett, aki gyerekkönyveket ír. Az egyik ilyen – egyelőre még meg nem jelent – kötete egy Natasa nevű vámpírlányról szól, aki az egyik jelenetben elvetődik egy Superbutt-koncertre is, mi pedig ennek tiszteletére csináltunk neki hozzá egy számot. Pár sorral ő is hozzájárult a szöveghez, ebből lett aztán a Natasha. Amikor 2013-ban elkezdtük az Ørdøgöt, feljött ez az eredeti verzió, de a kettő sokban különbözik egymástól. A refrénben például vannak azonos részek, de már csak a magyar szöveg miatt is teljesen más karakterű a kettő. Úgy gondolom, akár még a szöveget is rá lehet húzni a vámpírlányra, ha nagyon akarjuk.”

Magát a klipet a Million Workshoppal együttműködve készítette a csapat még a tavasszal. „Ez a team a grafikus-filmes Szurdi Andrásból és a Bankos nevű, az undergroundban jónevűnek számító rappersrácból áll. Vele egyébként többször is találkoztunk, de mivel nem ismertem arcról, csak három havi közös munka után, az email-címe alapján esett le, hogy ő AZ a Bankos. Gyorsan meg is beszéltük, hogy egyszer majd csinálunk közös számot is!”

Az Ørdøggel élőben a nyári fesztiválok közül június 27-én a Megyer Campen, július 18-án a Kingdom Of Hegyalján és augusztus 7-én a RockParton lehet találkozni, augusztus 22-én pedig Budapesten, a Barba Negra Trackben játszanak a Depresszióval. A zenekarnak már egy kisebb, hat-nyolc állomásos vidéki turnéja is formálódik őszre egy másik hazai csapattal.

 

Hozzászólások 

 
#5 cápaidomár 2015-06-27 14:29
...vagy irónia :-))
Idézet
 
 
#4 cápaidomár 2015-06-27 14:28
Ez valami vívódásnak a leírása? Tök jó egyébként. Be kéne szereznem a lemezt. :-)
Idézet
 
 
+2 #3 valarmorgulisz 2015-06-25 19:42
Tényleg jó lett. Elnézést, hogy itt kérdem meg, de lesz Magor - Testamentum kritika?
Idézet
 
 
+4 #2 dave 2015-06-25 12:34
Mocsok jó lett!!
Idézet
 
 
+6 #1 lcs 2015-06-25 07:58
Iszonyat jó, mint az album! Augusztus 22-én a Trackben aláírom a jelenlétit :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.