Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Portnoy: „Őszintén úgy gondolom, hogy ez a pályafutásom lemeze”

November 11-én új lemezzel jelentkezik a The Neal Morse Band, amelyet illetően már most sem fukarkodnak a nagy szavakkal a zenekar tagjai. A The Similitude Of A Dream konceptalbum lesz, és az Overture című dalt máris meg lehet róla hallgatni.

0912nealmorseband

Neal Morse énekes/multihangszeres, Mike Portnoy dobos és Randy George basszer mellett ismét a legutóbbi kisegítők, Bull Hubauer billentyűs és Eric Gillette gitáros vettek részt a The Similitude Of A Dream című új konceptlemez elkészítésében, amely november derkán jelenik meg a Radiant Records, a Metal Blade és a Sony közös gondozásában. A több mint százperces anyag az angol irodalom egyik örök remekműve, John Bunyan A zarándok útja (The Pilgrim's Progress) című, eredetileg 1678-ban kiadott könyvén alapul, ami Morse vallási-spirituális meggyőződésének ismeretében aligha meglepő, ugyanakkor érdekes, hogy az anyag még ebben az extra kiszerelésben is mindössze a kötet első 75-80 oldalát fogja át – a maradék másfélszer ennyi elképzelhető, hogy később kerül majd sorra.

„A rendkívül fárasztó felvételek végeztével Mike csak annyit mondott: srácok, szerintem elkészítettük a karrierünk albumát", mondja Morse. „Őszintén úgy gondolom, hogy ez a pályafutásom lemeze", erősíti meg a dobos. „Neallel most már tizennyolc közös albumnál tartunk, és ezek közül a The Similitude Of A Dreamet tartom az abszolút kreatív csúcspontnak. Mindig is imádtam az olyan dupla konceptlemezeket, mint a Pink Floyd The Wallja vagy a The Who Tommyja, és bátran ki merem jelenteni, hogy szerintem most olyan albumot készítettünk, amely ezekkel a mesterművekkel emlegethető együtt. Tudom, bátor szavak ezek, de majdnem ötven lemez után is őszintén a pályám definitív anyagai közé sorolom ezt a mostanit."

Az albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

Disc 1
01. Long Day
02. Overture
03. The Dream
04. City Of Destruction
05. We Have Got To Go
nealmorseband_c06. Makes No Sense
07. Draw The Line
08. The Slough
09. Back To The City
10. The Ways Of A Fool
11. So Far Gone
12. Breath Of Angels

Disc 2
01. Slave To Your Mind
02. Shortcut to Salvation
03. The Man in The Iron Cage
04. The Road Called Home
05. Sloth
06. Freedom Song
07. I'm Running
08. The Mask
09. Confrontation
10. The Battle
11. Broken Sky / Long Day (Reprise)

A zenekar következő turnéja januárban startol Nashville-ben, tavasszal pedig Európa következik. Magyar állomás sajnos nem várható.

 

Hozzászólások 

 
+4 #3 vova666 2016-09-12 23:15
Az igazság az, hogy mikor dobbantott a DT-ből, alig vártam, hogy jöjjön vissza, de ma már nem így gondolom. Ő sorra szállítja le a faszábbnál faszább albumokat - és garantálom, hogy boldogabb mint valaha- míg a DT meg csak szenved, meg művészkedik- szerintem! a Dramatic album még király volt számomra, a self-titled, semmilyen, az Astonishing meg egyenesen okádék. Csak így tovább Mike!
Idézet
 
 
#2 keviny 2016-09-12 19:00
Shocking news.
Idézet
 
 
+1 #1 pumpika666 2016-09-12 17:12
"pályafuásom lemeze" images, awake, scenes tudom már jó rég voltak, de ennyire nem lehet szenilis a miki fiú
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.