Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Portnoy: „Megszakad a szívem, hogy nélkülem folytatják a Dream Theatert”

Mike Portnoy nem rejti véka alá: egy cseppet sem esik neki jól, hogy társai nélküle folytatják a Dream Theater pályafutását. Nyilván az még kevésbé van ínyére, hogy az A Dramatic Turn Of Events album a jelek szerint mindenféle megbicsaklás nélkül folytatja a New York-i progresszív metalosok sikerszériáját...

„Nem játszott szerepet a döntésemben az Avenged Sevenfold, de hogy teljesen őszinte legyek, gondolkodtam egy ideig ezen is", mondta Eddie Trunk That Metal Showjában a dobos. „Igazság szerint két konkrét esemény történt, amikor rádöbbentem, hogy itt az ideje szünetet tartani. Az egyik New Yorkban történt, amikor megnéztem a Fozzy koncertjét, aztán elmentünk kajálni Chris Jerichóval, az Avenged srácokkal, az Anthrax tagjaival, Vinnie Paullal, Bumblefoottal meg veletek (Trunkkal és néhány kollégájával – a szerk.). Emlékszem, végignéztem az asztalnál ülőkön, és az hasított belém: a Dream Theater-es srácok közül egyikük sem ismeri igazán ezeket az arcokat, akik mind a legjobb barátaim közé tartoznak... Ekkor tudatosult bennem, hogy kissé eltávolodtam a többiektől, totálisan más körökben forgunk ma már. A másik pillanat pedig az akkori Dream Theater turné utolsó tokiói állomásán érkezett el. Tizennégy hónapot töltöttünk együtt az úton, és a buli után rendeztünk a hotelben egy közös vacsorát a csapatnak és a stábnak. Mind kissé szentimentálisan éreztük magunkat: mégiscsak a kör végére értünk, mindenki szoros kötelékben melózta végig az elmúlt időszakot... És ehhez képest a banda egyik tagja – nevet nem mondok – iPoddal, fülhallgatóval jelent meg az asztalnál, és végig zenét hallgatott ahelyett, hogy inkább beszélgetett volna velünk. Itt mondtam magamnak azt, hogy valaminek változnia kell, mert a zenekarnak szüksége van arra, hogy felrázzák. Persze nem arra gondoltam, hogy ez az én távozásomat jelenti majd..."

Portnoy hozzátette: a többieken múlik, hogy valaha zenél-e még a Dream Theaterben. „Nagyon szeretnék néhány év múlva ismét csatlakozni a srácokhoz, de ki tudja, mi fog velük történni most? Csak rajtuk múlik minden, és azon, merre tartanak... Közben pedig nem szeretném, ha mindenki azt hinné, hogy állandóan ezen kattogok, most is csak azért beszélek erről, mert kérdeztetek róla. Pedig már ez sem könnyű. Az ember szívét-lelkét kiönti ezekben a nyilatkozatokban, hogy az emberek jobban megértsék, miről van szó, és a Blabbermouth-féle weboldalak az egészből mindössze egyetlen sokkoló címet csinálnak, hogy vitákat generáljanak... Az igazság az, hogy számomra szívszaggató ez a helyzet, hiányolom azokat a srácokat, és a Dream Theater huszonöt éven át az én zenekarom volt. Vagyis baromi nehéz azt látnom, ahogy nélkülem folytatják, miközben folyamatosan viccelődtünk ezen a témán. Mindig azt mondtam nekik, hogy ha meghalok mondjuk egy repülőbalesetben, ne folytassák nélkülem, és ne hivatkozzanak arra, hogy én is ezt akarnám, ez ugyanis csak annyit mutatna, hogy totálisan helyettesíthető voltam. És amikor most látom, ahogy nélkülem folytatják a bandát, őszintének kell lennem: megszakad a szívem", mondta Portnoy. „Tessék, itt az újabb Blabbermouth cím, nekem pedig végem...", tette hozzá aztán némileg ironikusan.

A portnoytalanított, Mike Manginivel felálló Dream Theater február 17-én a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik.

 

Hozzászólások 

 
+1 #9 janómanó 2011-10-12 00:06
Nekem egy Rollins nóta jut eszembe erről, bár nem örömteli módon, mert én sajnálom a csávót, hogy idáig jutott :( - Low Self Opinion
Idézet
 
 
+2 #8 Venomádi 2011-10-11 13:20
Hát nem is bandára mondtam, hogy unalmas. Én a Sabbath tökölését is unom, holott a DT sose fog nálam odáig felérni mint a Sabbath. Dimebagék se keseregtek sztem ennyit, hanem összepakolták a Damageplant. Miért nem csinál Portnoy egy olyan bandát, ahol szétrúgja a DT tökét? Ha ezt megtenné pontosan azt a hatást érné el, mint amiért most kesereg.
Idézet
 
 
+1 #7 kamikaze 2011-10-11 13:11
A téma lehet, hogy egy ,,kicsit" unalmas, de a zenekar nem! Másképp nem volna itt ennyi komment. Persze azon el lehetne vitatkozni, hogy van-e értelme ezt a sokszor kitárgyalt ügyet újra és újra elővenni. De mi ez pl. a Black Sabbath ,,újjáalakulásá hoz" képest? Ott se történik évek óta semmi érdemleges, mégis folyamatosan napirenden van a téma, amikor bármelyik őstag, akár egy félmondatos megjegyzést is elejt valahol.
Porti keserűsége pedig érthető, szép lassan rájött, hogy az életművét adta fel egy elhamarkodott, kellően át nem gondolt döntés miatt, és most (hogy megkérdezték) ismét ezen siránkozik. Kár ezen rágódnia, mivel úgysem tehet ez ügyben semmit. Jobban tenné, ha ezerrel a projectjeire koncentrálna, mert a munka talán feledtené egy kicsit a múltat, és mi zenehallgatók is jobban járnánk, ha ,,csak" dobolna és nem szövegelne erről az egyenlőre lezárt kérdésről.
Idézet
 
 
+4 #6 Venomádi 2011-10-10 22:06
Sztem meg kurva unalmas a téma. Más bandákkal kéne inkább ennyit foglalkozni.
Idézet
 
 
+4 #5 hszb 2011-10-10 21:05
Neki volt a legnagyobb arca, kilép és utána rinyál. Kicsit tudathasadásos a srác. Amúgy meg az új Dream elég szar lett, ettől függetlenül. De ha visszajönne sem változna semmi.
Idézet
 
 
+5 #4 M 2011-10-10 19:40
mondjuk tényleg befejezhetné már. enélkül is van pénze, meg ottvannak a projectjei. találhatna magának jobb elfoglaltságot is, mintsem h a kihűlt szart akarja melegítgetni....
Idézet
 
 
+6 #3 ihsahn 2011-10-10 18:43
Mike, ezt elkúrtátok. Nem kicsit. De sebaj, majd kb. 5 év múlva valaki úgyis letesz egy vaskos csekket a reunion bulitokért:)
Idézet
 
 
+5 #2 Nagy Andor 2011-10-10 16:00
Abszolút így van! El nem tudom mondani, mennyire hányhatnékom van már ettől a bugristól, és az állandó szereplési vágyától.

Idézet - Mr. Cool:
Ez egy ratyi.
Minek lépett ki? Mondjuk biztos szar lehet pofára esni. Elég nagy pofon, ha azt hitte, hogy majd kétségbeesnek nélküle és könyörögnek neki.
Egyébként is egy normális zenekar nem fogja abbahagyni a zenélést, mert kilépett a dobos....
Idézet
 
 
+5 #1 Mr. Cool 2011-10-10 15:44
Ez egy ratyi.
Minek lépett ki? Mondjuk biztos szar lehet pofára esni. Elég nagy pofon, ha azt hitte, hogy majd kétségbeesnek nélküle és könyörögnek neki.
Egyébként is egy normális zenekar nem fogja abbahagyni a zenélést, mert kilépett a dobos....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.