Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Portnoy: „Én vagyok a világ egyik leginkább félreértett előadója”

0715mpMike Portnoyt elég sok támadás érte az utóbbi hetekben, miután bejelentette távozását az Adrenaline Mob soraiból, a dobos szerint azonban nem igaz, hogy nem elég elkötelezett egy-egy zenekar mellett – sőt, épp ennek ellenkezője a helyzet.

„Szerintem én vagyok a világ egyik leginkább félreértett előadója!”, nevetett Portnoy az Icon Vs. Icon interjújában, amikor arról kérdezték, vajon úgy érzi-e, hogy sok félreértés övezi a személyét. „Akármikor felmegyek a netre, egyből látom ezeket a weboldalakat, ahol valami sokkoló idézetet alkalmaznak címként, és rádöbbenek, micsoda félreértések keringenek rólam úgy a rajongók, mint a nem rajongók körében. A legnagyobb ezek közül szerintem az, hogy ide-oda ugrálok a zenekarok között, lehetőségről lehetőségre. Nem ez a helyzet. Egyszerűen csak a szívemet követem. Huszonöt évet töltöttem egyetlen bandában, és hihetetlenül elkötelezett voltam e banda irányában. Nem hinném, hogy létezik a világon annál szorosabb elkötelezettség, mint amilyet én tanúsítottam a Dream Theater felé ebben a huszonöt évben. Most egyszerűen csak sok más dologban utazom, és kiélvezem azt a zenei szabadságot, amivel jelenleg rendelkezem. Minden mostani projektem nagyban különbözik a többitől: egy dolog a The Winery Dogs, egy másik a Transatlantic, és egy harmadik volt az Adrenaline Mob is. Minden zenekaromba beleadom a lehetséges legtöbbet. A legnagyobb problémát ilyenkor az jelenti, hogy amikor öt különböző dologba fektetsz száz százalékos energiát, elkerülhetetlen lesz, hogy az időbeosztások ütközzenek. De e téren is igyekszem a legjobbat nyújtani. Szerintem nem találnál nálam szigorúbb munkamorállal rendelkező előadót. Totálisan munka-alkoholista vagyok, és mindent szenvedéllyel csinálok.”

Mike az év hátralévő részében elsősorban a Richie Kotzennel és Billy Sheehannel közös The Winery Dogsszal foglalkozik majd, a banda turnéja jövő hónapban már indul is. Emellett két élő DVD is kijön majd tőle, az egyik a Flying Colors, a másik a PSMS tavalyi koncertjeit örökíti meg. Szintén még idén megjelenik a kaliforniai prog rocker Bigelf új, sorrendben negyedik albuma, amin Mike dobolt, jövőre pedig a Transatlantic és a Flying Colors is turnézni fog.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+6 #5 Tuonela 2013-07-15 14:07
A Portnoy projectek közül a kedvenceim a Yellow Matter Custard és a Hammer of The Gods. Az ilyeneknek van értelme, amikor hatalmas zenészek a rockzene legnagyobb dalait saját (és persze a közönség) örömükre előadják. Óriási élmény lenne valamelyiket élőben látni.

A többi projecttel kapcsolatban egyetértek, hogy elaprózzák a tehetségüket a DT-tagok. Az Images and Words dalain évekig dolgoztak, ma annyi idő alatt összesen vagy 10 lemezt megjelentetnek félig-meddig improvizált anyaggal. Holott, ha abból a rengeteg anyagból a legjobb ötleteket összeszednék és rendes dalokat írnának belőlük, akkor talán ma is képesek lennének olyan szintű lemezt írni, mint az Images.
Ezek közül a projectek közül egyébként a James LaBrie féle szólólemezeket tartom a legjobbaknak, azok tényleg erősebbek egy-egy újkori DT lemeznél, és az előzetesek alapján a mostanival is ez lehet a helyzet.

Szóval sajnálom, hogy Portnoy továbbra is ezt az utat járja. Pedig véghez vitte a lehetetlent: a DT után egy önálló jogon is erős csapatot hozott létre. Erre azt is otthagyja...
Idézet
 
 
+3 #4 kamikaze 2013-07-15 12:36
Méltányolom és megértem a hozzáállását, mégis piszokul sajnálom. Az Adrenaline Mob-ot ugyanis nem kellett volna otthagynia, az egy k. nagy hiba volt!
Rosszul döntöttél Mike (ismét)!
Idézet
 
 
+3 #3 huczenecker 2013-07-15 11:43
Politikusnak kellett volna állnia.
Idézet
 
 
+4 #2 pumpika666 2013-07-15 10:27
a dream addig volt király, amíg a tagok a dream-re koncentráltak, meg lehet nézni, mióta 2000 körül nekiálltak projectezni(ebb en mike vitte a prímet, sztem vagy 30-40 lemezt kiadott azóta!), azóta a dreamből eltünt valami. vannak jó dalok, de a 2001 óta kiadott lemezeket nem tudom elejétől végéig meghallgatni, szó szerint elaprózta a tehetségét, néhány project lemezei még jobbak is lettek a dreamnél, ráadásul nem is annyira különböző muzsikával, tehát még azt sem mondhatnánk, hogy ott kellett kiálnie az ötleteit, amiket a dream-ben nem tudott...
Idézet
 
 
+5 #1 Aladin 2013-07-15 08:39
Szerintem időnként hasznos az, ha egy zenész-celeb nem reagál egyből mindenre. Sok a duma Mike... Már megint...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.