Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Portnoy az idei turné után nem játszik többé Dream Theatert

0608mikeAz idei évet jelentős mértékben Shattered Fortress nevű, műsorát a Dream Theater 12 Step Suite-ja köré építő csapatával tölti Mike Portnoy. A dobos ugyanakkor állítja: ha a turné lefut, soha többé nem játszik majd a koncerteken előző zenekarától.

A Cruise To The Edge hajófesztiválon, február 10-én állt színpadra először az a Mike Portnoy’s Shattered Fortress nevű formáció, amellyel a Dream Theater volt dobosa híres 12 Step Suite dalfolyamát játszotta el élőben. A Portnoy személyes problémáit, így alkoholizmusát és családi nehézségeit megörökítő 12 Step Suite egyben még soha korábban nem hangzott el korábban koncerten. Ha valaki esetleg nem tudná, a 2002 és 2009 között elkészült dalfolyam a Six Degrees Of Inner Turbulence The Glass Prisonjével kezdődött, majd a Train Of Thought This Dying Souljával, az Octavarium The Root Of All Eviljével és a Systematic Chaos Repentance-ével folytatódott, hogy aztán a Black Clouds & Silver Linings Shattered Fortressével fejeződjön be.

„Eredetileg csak egyszeri alkalmakról lett volna szó a születésnapom alkalmából, de miután elterjedt a dolog híre, elkezdtem fesztiválos ajánlatokat kapni Európából, egy amerikai progresszív fesztiváltól szeptemberre, utána pedig egy csomó helyi promotertől mindenhonnan”, ecsetelte a MetalTalknak Portnoy, hogyan lett végül turnézó banda a Shattered Fortressből. „És végül lett az egészből egy teljes európai turné, ausztrál koncertek, meg egy kör Dél-Amerikában. Ez sokkal több, mint amire valaha is számítottam volna. Ami pedig a zenét illeti, egyfajta lezárás ez számomra. A mostani turné után soha többé nem tervezem, hogy valaha is játsszak még Dream Theater-dalokat. Ez lesz nekem a Dream Theater-utazás legvégső befejezése. Annyi mindent csináltam az elmúlt hat évben anélkül, hogy előszedtem volna a Dream Theater számait, hogy a mostani kör után már tényleg nincsenek ilyen irányú terveim. Rengeteg egyéb dolgom van az életemben és a pályafutásomban. Zeneileg annak a szakasznak a lezárása lesz ez a kör, de szövegileg a tizenkét lépcsőfok persze olyasmi, amivel továbbra is együtt kell élnem az életem hátralévő részében.”

A Shattered Fortress európai turnéja június 28-án, Londonban indul, de Németországnál sajnos nem jönnek közelebb hozzánk. A csapat tagjai Portnoy mellett Eric Gillette gitáros (The Neal Morse Band), illetve a Haken szinte teljes hangszeres szekciója, vagyis Connor Green basszer, Diego Tejeida billentyűs, Ross Jennings énekes, illetve Richard Henshall és Charlie Griffiths gitáros. A koncerteken a 12 Step Suite mellett további Dream-dalok is előkerülnek majd, amelyeknek annak idején Mike írta a szövegét.

 

Hozzászólások 

 
-1 #2 interiorlulu 2017-06-25 21:41
Idézet - P:
Érdekes egyébként, hogy ennyire nem volt kereslet errefelé egy ilyen rendezvényre. Jó, nyilvánvalóan nem filléres büdzsével dolgoznak, és elsősorban nyilván nem 500 fős klubokra fókuszál a rögtönzött turné, de azért ezt tényleg megnéztem volna. A HAKEN énekes helyett inkább Daniel Gildenlöw-vel, de az már nyilván csak a telhetetlenség.


A Haken a DT volt dobosával kiegészülve DT-dalokat játszik. Gyakorlatilag ennyit lehetne bővebben egy "M.P.'s Shattered Fortress-koncert" ajánlójaként írni, ami pláne annak tükrében nem hangzik annyira csábítóan (a DT-rajongók javarésze számára), hogy tudjuk, a Haken idén áprilisi A38-as, amúgy remek koncertje bőven nem volt teltházas.
Egyébként ha már Gildenlöwöt említed, gondolom érdekes lehet számodra egy (németországi) progfesztivál is három hét múlva, ahol egyéb jóságok mellett Portnoyt is megnézheted. :-)
Idézet
 
 
+2 #1 P 2017-06-09 15:48
Érdekes egyébként, hogy ennyire nem volt kereslet errefelé egy ilyen rendezvényre. Jó, nyilvánvalóan nem filléres büdzsével dolgoznak, és elsősorban nyilván nem 500 fős klubokra fókuszál a rögtönzött turné, de azért ezt tényleg megnéztem volna. A HAKEN énekes helyett inkább Daniel Gildenlöw-vel, de az már nyilván csak a telhetetlenség.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.