Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ozzynak még ma is vannak LSD-flashbackjei

Ozzy Osbourne néha még mindig érzi az LSD utóhatásait, pedig már a Black Sabbath hőskorában felhagyott a szerrel. „Néha még mindig visszajön a dolog... Én ezt az állapotot az imbolygásomnak hívom. Egy ilyen flash alkalmával minden egyes apró probléma kikészít, és a világ végének tűnik", vallotta be Ozzy a The Pulse Of Radiónak.

„Az LSD egészen addig nagyszerű, amíg nem az", magyarázta jellegzetes stílusában Ozzy a szer hatásait. „Az egyik percben még egy habszivacs kézzel a fejeden rohangálsz Miami Beach-en, a következőben pedig már pisztolyt tolsz a legjobb barátod arcába. Ha sokáig szeded azt a szart, szétharapja a tökeidet."

Az úgynevezett flashback az LSD-trip ismételt átélését jelenti, és akár a szer egyszeri használata után is jelentkezhet egy későbbi időpontban: érzelmi ingadozással, komoly egyensúlyzavarral és álomszerű állapottal járhat, nagyon ritkán pedig akár a trip teljes intenzitását is újra átélheti a drogfogyasztó. A flashback időpontját nem lehet előre meghatározni: van, akinél soha nem jelentkezik, másnál évekkel a drogélmény után is visszatérhet a hatás.

Az énekes és az LSD kapcsolatát leginkább a Black Sabbath Fairies Wear Boots dala örökíti meg az 1970-es Paranoid albumon. „Akkor szedtünk először LSD-t, és hazafelé menet egy kirakatban tényleg láttam a tündéreket bakanccsal a lábukon", magyarázta később Ozzy a szám alapötletét.

Az énekes a nagysikerű Én, Ozzy után hamarosan újabb könyvvel jelentkezik. Ez a szintén Chris Ayres segítségével készülő kötet az Ask Dr. Ozzy címet viseli majd, és Osbourne életvezetési tanácsokat oszt majd meg benne az olvasókkal. Mindehhez az a rovat adta az ötletet, melyet Ozzy (vagy inkább a szellemírója...) a Rolling Stone magazinban vezet. A korábbi notórius drog- és alkoholfogyasztásáról is ismert frontember egészsége azóta ilyen kiemelt téma a mainstream médiában, hogy egy genetikai vizsgálat során tavaly kiderült: Ozzy neanderthali génekkel is rendelkezik, így szervezete különösen erős, és kiemelten jó ellenálló-képességgel rendelkezik. Valószínűleg e géneknek köszönhetően van még ma is életben, miközben mások annak a töredékébe is belehaltak, amit ő művelt magával a '70-es és '80-as években, illetve alkalmanként később is.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#2 Draveczki-Ury Ádám 2011-02-19 05:02
Idézet - aa:
neanderthal-t nyugodtan írhatjátok neandervölgynek is :)

Mindkét forma használatos, ne legyünk szőrszálhasogat ók. :)
Idézet
 
 
#1 Guest 2011-02-18 20:48
neanderthal-t nyugodtan írhatjátok neandervölgynek is :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.