Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Otthagyta vérgőzös hobbiprojektjét Mikael Åkerfeldt

Mikael Åkerfeldt kilépett az utóbbi évtized egyik legjobb hobbiprojektjéből, a svéd death metal szupergroupnak is tekinthető Bloodbathből. A csapatnak már megvan az új frontembere, Mikael azonban egyelőre nem kívánta elárulni, kit állítottak a helyére.

„A Bloodbath számomra sosem volt komoly projekt, csak valami olyasmi, amit a szórakozás kedvéért csináltam", magyarázta döntése hátterét a Loudwire-nek az Opeth főnöke. „Nyomtunk pár nótát a legutóbbi észak-amerikai turnén, kettőt az utolsó koncerten, hiszen a Katatoniával koncerteztünk, vagyis a teljes Bloodbath jelen volt. Tök jó buli ez az egész még mindig, de néhányan a csapatból el akarják juttatni a zenekart a következő szintre, ami viszont nem fér össze az én elképzeléseimmel, hiszen így is elég elfoglalt vagyok..."

Mikael szerint szó sem volt zenei nézeteltérésekről. „Ennek a döntésnek semmi köze a durva énekstílushoz, egyszerűen annyi a helyzet, hogy számomra ez nem egy úgymond progresszív projekt. Egyszerűen csak tisztelegtünk vele a death metal előtt, és elég régóta működik már ez az egész. Onnantól kezdve, hogy nem élvezem, nem is akarok benne részt venni. Mivel ritkán mozogtunk, mindig remek móka volt, de már nem érzem szükségét a dolognak."

A Bloodbath legutóbbi felállásában Mikael mellett Martin „Axe" Axenrot dobos képviselte még az Opethet, mellettük a katatoniás Anders „Blakkheim" Nyström és Jonas Renske érdekeltek még a csapatban, kiegészülve Per „Sodomizer" Eriksson gitárossal. A csapat utoljára 2008-ban készített nagylemezt The Fathomless Mastery címmel, tavaly tavasszal pedig kijött egy Bloodbath Over Bloodstock című DVD-jük is. Egyelőre nem tudni, kit állít a banda Åkerfeldt helyére, de a döntés már megszületett, így alighanem hetek kérdése, és okosabbak leszünk.

Az Opeth-tel nemrég ismét Budapesten koncertezett Mikaellel készített interjúnkat itt olvashatod.

 

Hozzászólások 

 
#3 dzsi 2012-04-15 23:14
ejnye már...
Idézet
 
 
#2 Zord 2012-04-13 16:03
erkölcstelen zenekar!
Idézet
 
 
+1 #1 Mr.Bronson 2012-04-13 11:29
Nagy kár.Kiadhatnának már valami friss cuccot...egyébként The Fathomless Mastery a címe legutóbbi albumuknak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.