Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ötszáz limitált dobozzal ünnepel a Psychotic Waltz

Már nagyban próbál a február 25-én startoló, a Symphony X-szel és a Nevermore-ral közös turnéra a közel másfél évtizedes szünetet követően tavaly összeállt Psychotic Waltz. A legendás floridai progresszív metal banda minden este 45 percet játszik majd a koncerteken. Emellett hamarosan egy speciális box set is megjelenik tőlük.

Mivel a Power Of Metal turné tizennégy éve a Psychotic Waltz első koncertkörútja lesz, az eredeti felállásban újjáalakult zenekarnak van oka próbálni. Úgy tudjuk, a zenekarnak eredetileg headlineri státuszt ajánlottak a turnén, azt azonban éppen azért nem fogadták el, mert Dan Rock gitáros például hosszú évekig egyáltalán nem fogott gitárt a kezébe a reunion előtt, és bemelegítésnek éppen elégnek tartották a 45 perces fellépéseket... Rock, Devon „Buddy Lackey" Graves énekes, Brian McAlpin gitáros, Ward Evans basszer és Norm Leggio dobos a turnét követően két fesztiválfellépést kötöttek le nyárra Európába, de a tervek szerint akkor már javában írják majd új albumuk anyagát is. A lemez az első Psychotic Waltz anyag lesz az 1996-os Bleeding óta, megjelenése azonban csak 2012-re várható.

A Century Media eközben The Architects Arise: The First Ten Years címmel egy speciális limitált dobozban hozza ki a zenekar négy albumát LP formátumban. Az A Social Grace-hez, az Into The Everflow-hoz, a Mosquitóhoz és a Bleedinghez hozzácsapják az elődzenekar Aslan 1986-os demóját és az Into The Everflow demót is. A box set mindössze ötszáz példányban készül, így aki a gyűjteményében akarja tudni, jól teszi, ha nem alszik rá a dologra. Ötszáz speciális színű LP egyébként az A Social Grace-ből, az Into The Everflow-ból és a Bleedingből külön is kapható lesz majd a Power Of Metal turné állomásain, így március 14-én a Petőfi Csarnokban is. A banda az előzetes tervek szerint egyébként elsősorban debütáló albumának anyagára helyezi majd a hangsúlyt a programban, de minden lemezükről játszanak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.