Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ötlemezes super deluxe újrakiadásban jön ki a Soundgarden klasszikusa

0225superunknownIdén tavasszal lesz húsz éve, hogy megjelent a Soundgarden legsikeresebb nagylemeze, a kolosszális Superunknown mestermű. Chris Cornellék ennek örömére egy igen alapos deluxe újrakiadást küldenek a boltok polcaira június 3-án.

Több változatban is megjelenő, felújított Superunknownnal jelentkezik nyár elején a Soundgarden. A jobbhíján grunge-nak nevezett vonal egyik késői, ám elképesztő sikere miatt alapvetőnek számító lemeze dupla CD-s deluxe kiadással és öt (!) diszkes super deluxe verzióban is hozzáférhető lesz: az alapot természetesen mindkét esetben a remaszterelésen átesett eredeti nagylemez képezi, amihez további demó- és próbatermi felvételeket, illetve kislemez B-oldalakat csaptak, a super deluxe ötödik lemeze pedig egy 5.1-es keverésű Blu-ray lesz. A kiállításában is gyönyörűnek ígérkező super deluxe kollekció jegyzeteit az ismert rockújságíró, David Fricke jegyzi, Josh Graham kicsit a jól ismert külcsínt is újraálmodta, és soha nem látott korabeli fotókkal is felturbózták. A Superunknown a '90-es évek első felének meghatározó rocklemezei közé tartozott, felkerült az amerikai listák első helyére, olyan sikerszámokat fialt, mint a Black Hole Sun vagy a Fell On Black Days, és több mint 8 millió példányban kelt el világszerte.

A Soundgarden idén Matt Cameron dobos nélkül turnézik, mivel utóbbinak a Pearl Jammel is akadnak kötelezettségei. A helyettesítő személye egyelőre nem ismert, de rengeteg vad pletyka kering a neten Dave Grohltól Jimmy Chamberlainen és Josh Freese-en át egészen Brad Wilkig. A zenekar mindenesetre június elején Nickelsdorfban, a Novarock fesztiválon is fellép.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #4 Zsolti 2014-02-26 09:57
Tényleg, nem is értem, a Badmotornak miért nem volt újrakiadása. Értem én, hogy a Superu volt a nagy sikerlemez, de a BF akkor is legalább ennyire megérdemelné az újrázást.
Idézet
 
 
-2 #3 asdasd 2014-02-25 20:16
Idézet - pumpika666:
imádtam ezt a lemezt, ma is kedves cucc, de egy rókáról hány bőrt akarnak megint lehúzni? a próbatermi/demo-cuccok minősége meg majdnem minden zenekarnál élvezhetetlen kategória mind hangzásilag, mind zeneileg


nem kötelező senkinek.
Idézet
 
 
-2 #2 Flagellator1974 2014-02-25 20:07
Akkor kimaradsz pumpi. Nem érdekel, milyen szarok a demók. A rókabőr sem érdekel, különben is: ez még csak a második (bőr). Ez a banda és ez a nagyágyú, atombomba lemez megérdemli hogy lecsapjak rá. Jó lenne még egy a Badmotorfingerb ől is.
Már alig várom.
Idézet
 
 
+3 #1 pumpika666 2014-02-25 19:54
imádtam ezt a lemezt, ma is kedves cucc, de egy rókáról hány bőrt akarnak megint lehúzni? a próbatermi/demo-cuccok minősége meg majdnem minden zenekarnál élvezhetetlen kategória mind hangzásilag, mind zeneileg
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.