Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Összességében minden eddiginél gyorsabb és lényegretörőbb lett a lemez”

Jó hosszú kihagyás után, március 31-én jelenik meg a Los Angeles-i Warbringer ötödik nagylemeze. A zenekar elég alaposan átalakult felállásban készítette el a Woe To The Vanquishedet, amelyről Silhouettes címmel most bemutatták az első számot.

1221warbringer

warbringer_cTavalyelőtt igen komoly érvágást szenvedett el a Warbringer, miután távozott soraikból John Laux gitáros és Carlos Cruz dobos. Akkor maga John Kevill énekes/főnök sem volt biztos a folytatásban, 2015-re azonban ismét létrejött egy szilárd felállás: Laux helyére Noah Young, Cruz dobos posztjára Vicken Hovsepian, a szintén lelécelt Ben Mottsman basszer posztjára pedig Alex Malmquist került. A zenekar tavasszal hozza ki új albumát a Napalm kiadónál, amelynek címe Woe To The Vanquished lesz, és Mike Plottnikoff (Fear Factory, In Flames) volt a producere. Kevill durva, kegyetlen, de dallamos és progresszív anyagot ígér, amelybe a klasszikus thrash mellett rengeteg modernebb, extrémmetalos elem is szorult. „Összességében gyorsabb és lényegretörőbb a lemez mindennél, amit eddig kiadtunk, de zárásként szintén itt szerepel az eddigi legnagyszabásúbb és legambíciózusabb dalunk, a 11 perces When The Guns Fell Silent is”, mondja a frontember.

Mivel Kevill jelenleg a történészi doktoriján dolgozik, senkit sem lephet meg, hogy a szövegek nagyrésze történelmi témákat jár körül, vagy ezekből indul ki. „A heavy metalban az a legjobb, hogy ebben a műfajban komolyabb témákról is simán énekelhetsz annál, mint hogy megismerkedtél egy sráccal/lánnyal, és a dolognak boldog/szomorú vége lett. A legmonolitikusabban gonosz dolgokról akartam írni erre a romboló, intenzív muzsikára, és ehhez csakis a valóságból kellett merítenem. Felejtsétek el a Sátánt, az gyerekmese, az igazi gonoszság az emberek szívében rejlik…”

A lemezről most bemutatták az első klipet, és tavasszal a szintén új albummal jelentkező Havok, a GOROD és az Exmortus társaságában turnéznak majd Európában. Április 19-én, a bécsi Arenában meg is lehet nézni őket.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.