Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Örülhet a Foo Fighters és a Machine Head, zuhanóban a Nickelback

1120grohlVégül „csak” a Billboard-lista második helyéig jutott a Foo Fighters új albuma, a Sonic Highways, mert Taylor Swifttel még Dave Grohlék sem tudtak versenyezni. A Machine Head karrierje legjobb amerikai eredményének örülhet a Bloodstone & Diamonds révén.

190 ezer példányban kelt el megjelenésének hetében az Egyesült Államokban a Foo Fighters új albuma, ami alapesetben nemhogy manapság, de akár húsz évvel ezelőtt is elegendő lehetett volna az amerikai listavezető pozíció megszerzéséhez. Dave Grohlék pechje, hogy a country/pop-énekesnő Taylor Swift új lemeze, a 1989 egyelőre letaszíthatatlannak tűnik a Billboard Top 200 első helyéről – ez eddig az egyetlen album, amely platina fokozatot nyert el a tengerentúlon az idei termésből, ráadásból máris duplát, pedig csupán október végén jelent meg. Így a Foo Fightersnek ezúttal nem jött össze a bravúr, amit a legutóbbi Wasting Lighttal sikerült először abszolválniuk. Persze a második hely sem rossz, főleg ilyen számokkal… Nagy-Britanniában és Németországban szintén a második helyen kezdett az album.

A Machine Head karrierje legjobb eredményét produkálta a tengerentúlon a Bloodstone & Diamondsszal: a lemez 18.200 példányban kelt el az Egyesült Államokban az első héten, ami a lista huszonegyedik helyére juttatta őket. Robb Flynnék eddigi csúcsát a legutóbbi Unto The Locust jelentette, amely 17 ezer példánnyal lett huszonkettedik. Az új anyag Németországban a hatodik, Nagy-Britanniában a tizennyolcadik helyen kezdett.

Az eheti rockmegjelenések közül mindenképpen a Nickelback No Fixed Address lemeze tűnik komoly koppanásnak, amely a Hits Daily Double első két nap alapján megejtett saccolása alapján 60-65 ezer példányos első heti eladásra számíthat: még a legutóbbi Here And Now is majdnem 227 ezret produkált a maga idejében, így a visszaesés itt még a zeneipari zuhanást tekintetbe véve is elég durva és radikális. Az In This Moment Black Widow-ja 24-27 ezres fogyást produkálhat.

 

Hozzászólások 

 
#1 LiliMiciPanniSári 2014-11-21 18:31
Tegye fel a pracliját akit érdekelnek az eladási adatok! Könyörgöm...Nikkelbekk, Fúúúfájtörsz....Télylorszvift...kinek ez uraim...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.