Shock!

május 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Óriáspók-alfajt neveztek el Dave Mustaine-ről

Újonnan felfedezett tarantellapók-fajtát neveztek el a Megadeth főnökéről, Dave Mustaine-ről. Mustaine természetesen óriási megtiszteltetésként fogadta a hírt, és totálisan metalosnak tartja az alfaj tudományos elkeresztelését.

Egy nemrég felfedezett, szőrös és igen nagy tarantellafajtát neveztek el Dave Mustaine-ről, a Megadeth énekes/gitárosáról. Az Északkelet-Arizonában és Új-Mexikó délnyugati részén honos pókot Brent E. Hendrixson fedezte fel, és nagy kedvence alapján aphonopelma davemustaineinek keresztelte el az állatokat. „Mennyire menő már ez? Saját tarantellát neveztek el rólam! Totálisan metal!”, írta Mustaine a Twitteren a történtek kapcsán.

A világon több mint 850 regisztrált tarantellafajta létezik, de valószínűleg még legalább ennyi altípus ismeretlen a tudósok előtt, így nem is feltétlenül Dave az utolsó rockzenész, akit hasonló megtiszteltetés ér…

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 rotten 2012-12-16 20:08
Úgy lett volna stílszerű, ha egy vörös pókot neveznek el róla.
Idézet
 
 
+3 #1 kamikaze 2012-12-15 11:09
Bocs, nem kötözködni akarok, de egy pók alfajt neveztek el, és nem fajtát. A vadonélő állatoknál fajok vannak, illetve esetenként (ha más földrajzi régióban ugyannak a fajnak eltérő változatai fordulnak elő) alfajai lehetnek. A háziállatoknál vannak fajták.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.