Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Október elején jön a Chester-féle Stone Temple Pilots első EP-je

0522stpcbHigh Rise címen jelenik meg október 7-én a Chester Benningtonnal felálló Stone Temple Pilots első hivatalos kiadványa. Az EP-t a 13Star Records gondozásában jelenik majd meg, és öt új szerzeményt tartalmaz majd a zenekartól.

A Stone Temple Pilots a jelek szerint komolyan gondolja, hogy a Linkin Park frontemberével újul meg: a szeptember 4-én induló, a The Sun Comes Out Tonight címmel szintén új anyagot promotáló Filter előzenekaroskodása mellett futó észak-amerikai turné tetejébe október elején egy új EP is kijön a valaha létezett nem-seattle-i grunge bandától High Rise címmel, rajta öt új dallal, köztük a már ismert Out Of Time-mal és a Tomorrow-val. „Új dalokat írunk és régi dalokat gyakorlunk be a korai albumainkról”, mondja Robert DeLeo basszusgitáros. „Minden teljesen újnak tűnik, és alig várjuk, hogy végre útra kelhessünk, és elnyomhassunk egy szilárd programot úgy régi, mint új témákból.”

0829stpepAz első reakciók hihetetlenül pozitívak, az Out Of Time komoly karriert futott be az amerikai rockrádióknál, és ugyan Scott Weiland, a februárban kirúgott eredeti énekes korábban számos hangzatos nyilatkozatban tiltakozott a helyzet ellen, legutóbb már ő is azt mondta: társainak ki kell vásárolni őt a bandából, vagyis van rá esély, hogy ezen a vonalon is rendeződik a helyzet. Ugyanakkor annyira azért mégsem tisztulhatott még le minden, a High Rise borítóján ugyanis a Stone Temple Pilots With Chester Bennington felirat szerepel.

A Stone Temple Pilots a '90-es évek első felének, közepének egyik legsikeresebb amerikai rockbandája volt, első két albumukból, az 1992-es Core-ból és az 1994-es Purple-ből összesen csak az Egyesült Államokban mintegy 15 millió példányban kelt el. Weiland drogproblémái és ebből fakadó megbízhatatlansága ugyanakkor többször is válságba sodorta a csapatot, akik a 2000-es évek második felében jöttek ismét össze egy hosszas, több éves szünet után. Azóta azonban csupán egy stúdiólemezük készült 2010-ben, amely azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.