Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Október 30-án ismét színpadra áll az Action

Október 30-án ismét színpadra lép az Action zenekar a Club 202-ben. Az egykor a Sex Actionből átalakult formáció mostani felállásában Szendrey „Szasza" Zsolt énekes és Budavári Vilmos gitáros mellett Egyházi Gábor basszusgitározik és a Hollywood Rose-ból ismert Zaba dobol, de a bulin vendégként felbukkan majd Ganxsta Zolee is.

Egyetlen nagyszabású koncerten ismét hallhatóak lesznek október végén az Action slágerei: a helyszín a Club 202 lesz, a bandában pedig a Szekeres Tamás Trióban zenélő Egyházi Gábor, illetve a Hollywood Rose-os Zaba segíti majd ki a két régi tagot, Szaszát és Vilit. A próbák már gőzerővel folynak. Az már biztos, hogy a bulin vendégként ott lesz Ganxsta Zolee és a III. kerületből ismert Tissy, de további meglepetésarcok felbukkanása is várható.

A dirty rockban erős Sex Action 1994-ben alakult át Actionné, hogy az akkortájt futó gettós tematikájú, zeneileg keményebb és modernebb irányzatban is kipróbálják magukat. A csapat azévi Összeomlás és 1995-ös Terror lemezei egyenként 15 ezer példányban keltek el, de a felállás utána szétrobbant: Mátyás Attila gitáros helyére Budavári Vilmos érkezett, és a vele felvett 1997-es Sexaction egy még hip hoposabb stílus felé mozdult el igen sajátos szövegvilággal. Ezután nem sokkal Ganxsta Zolee is távozott, hiszen a Kartel ekkor már gőzerővel futott. A banda ezután ismét váltott, az 1999-es A hetedik indusztriálisabb irányba mozdult, a további tagcserék után kihozott A fehér és a zöld pedig már inkább csak a levezetést jelentette, a banda 2002-ben feloszlott.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.