Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Obituary: csak az első három lemezről játszanak az évvégi Európa-turnén

November végén Rotting Slowly In Europe 2012 fedőnéven speciális turnéra indul Európában az egyik legpatinásabb floridai death metal zenekar, az Obituary legénysége. Trevor Peresék a bulikon kizárólag első három lemezükről játszanak majd.

Magyar állomás sajnos nem lesz, de Bécsben el lehet kapni a csapatot. Az Obituary első három albuma, az 1989-es Slowly We Rot, az 1990-es Cause Of Death és az 1992-es The End Complete a death metal műfaj legfontosabb sarokkövei – és nem utolsósorban az irányzat legnagyobb példányszámban elkelt darabjai – közé tartoznak, így a 2009-es Darkest Day lemez utódján dolgozó csapat döntése érthető. A körút november 22-én kezdődik a németországi Ludwigsburgban, és december 15-én ér véget Lipcsében. Mivel a menetrend zsúfolt és teljesen tele van, magyar buliban aligha érdemes reménykedni, de akit érdekel ez az igazán speciális szet, az november 29-én, a bécsi Szenében elcsípheti őket. A turné nyitóbandái a Macabre, a Psycroptic és a The Amenta lesznek.

Eközben az új Obituary lemez is készülget: a zenekar eredetileg már idén tavasszal meg akarta jelentetni az anyagot, ám bizonyos személyes problémák közbeszóltak. A tíz számosra tervezett lemez zeneileg nagyjából összeállt, most azonban úgy fest, először egy háromdalos EP érkezik majd tőlük, méghozzá minden bizonnyal még az idei év folyamán. A nagylemez mostani megjelenési céldátuma 2013 januárja, a helyzetet azonban némileg árnyalja, hogy a bandának jelenleg nincs kiadója. Így aztán még az sem kizárt, hogy a zenekar saját kiadót hoz létre a lemez megdolgozására, bár a Century Media nagyon erősen érdeklődik irántuk.

„Színtiszta Obituary a zene”, mondta Trevor Peres gitáros (a képen) pár hete a Metalblastnek. „Vannak olyan elemek, amik a legfogósabbak az eddigi pályánk során. Az egyik elsőként elkészült nótát például állandóan dudorászom magamban… Kicsit idegesít is, hogy nem tudom kiverni a fejemből. Igazi nagyon fogós, groove-os Obituary…”

 

Hozzászólások 

 
+4 #3 CFI 2012-08-12 18:30
megyünk bécsbe, ennyi
Idézet
 
 
+6 #2 Zoli 2012-08-10 20:18
Régen hatalmas császárok voltak, 92-ben, 94-ben láttam őket a pecsaban, hihetetlen koncerteket adtak több ezer emberrel.
Ezt a turnét mindenképpen elhozhatnák Pestre is...
Idézet
 
 
+1 #1 ujper 2012-08-10 13:36
Az Obi addig volt jó, amíg nem voltak dalszövegeik :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.