Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nova Prospect: új EP és nevezés A Dalba

December elején új minialbummal jelentkezik a Nova Prospect. A csapat a Vigyázó című számmal A Dal műsorba is nevezett.

1126novaprospect

Az idén tízéves Nova Prospect a még 2015-ben megjelent Szemben az óriás című nagylemeze után decemben 1-jén egy friss dalokat tartalmazó EP-vel jelentkezik. A Fényhozó című jubileumi kislemez címadó dala már áprilisban napvilágot látott egy szöveges videó kíséretében. Az EP koncepciója, hogy a Nova Prospect zenei spektrumának két végletét mutassa be, ennek megfelelően a Fényhozó a zenekar egyik legkeményebb, legmélyrehangoltabb dala, míg a legutóbb publikált Vigyázó a szellősebb hangszerelésű, melankolikus és epikus ellenpólus.

novaprospect_cA digitális formátumban megjelenő EP-n a Fényhozón és Vigyázón kívül egy további vadonatúj dal, a Vigyázó remixe és a zenekar legelőször megjelent, Főnix c. dalának újrafelvett, 2017-es verziója kap majd helyet. „A Vigyázó című dalhoz is készült egy szöveges videó, ahol az érdekes képi világ kiindulópontja a szöveg, amit Bálint a kislányának születéséről írt, illetve arról, hogy azzal együtt, mennyire félti az ember a gyermekét a világtól, az óhatatlanul megtörténő negatív dolgok azért vannak, hogy tanuljon belőle, és hogy végeredményben jobb legyen", mondja Kiss József gitáros. „Innen jött az ötlet, hogy ne egy szimpla szöveges videó legyen, hanem a háttér legyen mondjuk egy gyerekszoba. Egy szolnoki kliprendező sráccal, Firkával dolgoztunk, aki Proving Ground Pictures néven dolgozik. Ő találta ki, hogy legyen egy egysnittes háttér, és mivel Gabi civilben óvónéni, jött az ötlet, hogy legyen az egy óvodai csoportszoba. Firka eljött hozzánk Kecskemétre, becuccoltunk az óvodába, szétrobbantottuk az egyik csoportszobát, és egy snittben fel lett véve, ahogy végigmennek a helyiségen, Gabi is feltűnik a háttérben."

A dallal a 2018-as A Dal versenyre is nevezett a Nova Prospect. „Komoly kihívás volt, hogy a 3 perc 33 másodperces verzióból mit vágjunk ki, hogy megfeleljünk a műsor háromperces terjedelmi korlátainak. Ez egy lassabb dal, ami már a tempójánál fogva eleve hosszabb, ha klasszikus dalszerkezetben dolgozunk. Végül aztán sikerült úgy összevágni, hogy nem maradt ki belőle semmi olyan, amitől megborult volna a dal egysége."

Idén a Nova Prospect nyerte a Wacken Metal Battle hazai selejtezőjét, így ők képviselhették Magyarországot a németországi Wacken fesztiválon, ahol a 28 zenekaros nemzetközi mezőnyben 10. helyezést értek el, mintegy 5000 fős külföldi közönség és 28 fős nemzetközi zsűri előtt mutathatták meg magukat, magyar nyelven.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Szűcs István 2017-11-26 16:34
Mindkét dal önmagáért beszél. Gyönyörű és érzelmes egyszerre! Kedvcsinálónak bőven megteszi ez a két felvétel, mert hozza az eddigi magas színvonalat. Gabriella mágikus erővel tölti fel mindkét dalt, nemhiába az egyik magyar gyöngyszem az énekesnők között.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.