Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nézd meg az első új Soundgarden klipet!

Megérkezett és megtekinthető a Soundgarden új lemezéhez, a november 12-én megjelenő King Animalhez kapcsolódó első videóklip, a Been Away Too Long. Az anyag a Tom Whalley vezette Seven Four Entertainment és a Republic Records együttműködésében jelenik meg, rajta tizenhárom új dallal.

Az Adam Kasper producerrel és Joe Barresi hangmérnökkel a kaliforniai Pasadenában rögzített King Animal felvezető single-je a stílszerű címet viselő Been Away Too Long, amely szeptember 27-én került ki a vonatkozó digitális felületekre, mostantól pedig a hozzá készített klip is megtekinthető. „Mindenkinek ismét megmutatjuk, hogy még mindig nyomjuk a rockot, hogy még mindig súlyosak vagyunk, és egy kicsit még mindig furcsák", összegezte a legfontosabb tudnivalókat a lemezről néhány hete Kim Thayil gitáros.

A rockosnak, de változatosnak ígért anyagra az alábbi témák kerülnek fel:

01. Been Away Too Long
02. Non-State Actor
03. By Crooked Steps
04. A Thousand Days Before
05. Blood On The Valley Floor
06. Bones of Birds
07. Taree
08. Attrition
09. Black Saturday
10. Halfway There
11. Worse Dreams
12. Eyelid's Mouth
13. Rowing

A Soundgarden valószínűleg csak jövőre indul átfogó turnéra az albummal, amely tizenhat és fél évvel követi a banda utolsó stúdióanyagát, az 1996-os Down On The Upside-ot.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Metal 2012-11-13 16:15
Elkezdtem kicsit kacsingatni a lemez felé, de továbbra is a leggyengébb anyagnak tartom. Vannak oylan dalok, amik első hallgatásr amár-már idegelően furcsák, de úgy kb 4.hallgatásra kezd átjönni az értelme és nagyon furcsa lemez lett (nem rossz érelemben)
Vannak nagyon elkapott dalok, vannak kicsit audioslavesebb cuccok is és vannak klasszikus garden témák is..
Szeritnem amúgyez a fajta zene már közeledik a Screaming Trees féle grunge-hoz, Az is ilyen furcsa és pszihedelikus, főleg a Dust :D
Idézet
 
 
+4 #2 Szűcs István 2012-11-12 22:43
Kb. hétszer lepörgött a lemez, és valamiképpen úgy érzem, hogy sötétben jön ki ennek az albumnak az ereje. Hallgattam nappal is, de a fénytelenség sokkal jobb hatással van az egyszál gitárral induló dalra a Black Saturday-re is. Minden egyes hallgatásnál azt tapasztalom, hogy a dalok felfedik valódi arcukat. Többet láttatnak magukból. Az A Thousand Days Before csavaros témái is szédítően izgalmasak. Akárcsak a Blood on the Valley változatossága. Ebben a dalban nagyon jól áll Cornell-nak, hogy magasban tartja a hangját, egy igazán elcsípett pillanat fültanúi lehetünk. Aztán jön a Bones of Birds több mint 4 perces melankóliája csúcsminőségben . Szerintem ez egy nagyszerű lemez, és igazi Soundgarden számokkal van telepakolva a CD. Szimpatikus, ahogy Chris hol nyújtja a hangját, hol meg melankolikusabb hangnemben énekel. Mindkettőt profin műveli! Ez egy modern stílusú, megszólalású lemez, nálam úgy tűnik, hogy a sajátos muzsikájukat új köntösben adják elő megmaradva a jellegzetes 'Garden' sound-nál. Vannak visszakacsintás ok, és ha lehetne hasonlítani az újat valamelyik lemezükhöz, akkor leginkább a Down on the Upside lemezhez áll még a legközelebb, bár némi Superunknown életérzés is visszaköszön a dalkollázsból. Ennek a lemeznek valóban időt kell adni, igen változatos dalokat találni rajta. Egy korhű lemezt tettek le az asztalra, ami szerintem kiállhatja az idő próbáját, megvan rá minden esélyük. Dicséret illeti Kim Thayil-t is, aki az egész lemezen, végig fantasztikus témákat hoz. Annyira védjegyszerű, amit jó értelemben összepenget, hogy van a gitározásában van valami újszerűségre való törekvés, legalábbis ezt hallom ki belőle. És hihetetlenül kígyóbűvölő hatást kelt verzéiben a Worse Dreams címre keresztelt dal, ami a legvégére egy gitárörvénybe torkol. A végső konklúzió: hallgasd este és majd azon veszed észre magad, hogy a lemez végén újra a play gomb után nyúlsz. Velem megtörtént, veled miért ne történhetne meg ugyanígy?
Idézet
 
 
-1 #1 Metal 2012-11-10 11:32
Meghallgattam a lemezt kb2szer...eddig nekem eza elggyengébb lemezük :S így 2.ra már találtam jó témákat kb 3-4 de elsőre csak a bones of birds meg a taree kapott el...
A klippdal erősen közepes, de hallgatható a non-state actor főriffje tök állat de nem értem miért kell bele üvöltenie cornellnek... Még a Thousan Days Before sem rossz.. többi még nincs a fejemben, csak a rowing, amit szrintme egy középsikolás abndsa is szégyellne játszani, anynira szánalmasan fos :D :@ Amúgy nem értem, hogy 2012 legjobb soundgarden dalát, a Live To Rise-t miért nem rakták fel.. :/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.