Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nemsokára stúdióba vonul a Shinedown

Augusztus közepén stúdióba vonul a floridai Shinedown, hogy megkezdje negyedik nagylemezének munkálatait. Brent Smith énekes szerint az albumra eddig tizennégy dalt írtak, de a megjelenés ennek ellenére is csak 2012-ben várható.

„Sosem szorítjuk magunkat határidők közé sem a dalszerzési szakaszban, sem a felvételek során", magyarázta Smith. „Tényleg maximalisták vagyunk, és a munka időigényes. Éppen emiatt az év hátralévő részében már nem adunk egyetlen koncertet sem, hogy teljes egészében az új albumnak szentelhessük minden figyelmünket. A célunk az, hogy jövő év február végén kezdjük újra a turnézást, méghozzá valószínűleg Angliában és Európában. Egyelőre azonban még semmit sem véstünk kőbe a felvételek kezdő időpontján kívül."

A jacksonville-i modern hard rock fogat legutóbbi anyaga, a 2008-as The Sound Of Madness a Second Chance és az If You Only Knew dalok révén platinalemez lett az Egyesült Államokban, a banda azonban ennek ellenére is új irányba kanyarodott a friss témákban. „Ezt az albumot ugyanúgy nem lehet a The Sound Of Madnesshez hasonlítani, ahogyan az előzőeket sem lehetett egymással összevetni", nyilatkozta Smith még májusban. „Büszkék vagyunk arra, hogy minden egyes lemezünk totálisan másképp szól, mint az előző. Az egész dolog legszebb része az utazás, az, hogy felismerd, hol jársz éppen az életedben nem pusztán személyiségként, hanem művészként, muzsikusként. Látnod kell, hová jutottál, mekkorává nőtted ki magadat. Mi a magunk részéről sokat turnézunk, az előző anyaggal majdnem három évig voltunk úton, szóval alapvető jelentőséggel bír számunkra, hogy a négyes lemez olyan erős legyen, amilyen csak lehet. Vagyis nem sajnáljuk rá az időt."

Május elején a banda megjelentetett egy Somewhere In The Stratosphere című élő anyagot, benne CD-vel és DVD-vel, elektromos és akusztikus felvételekkel, színfalak mögötti videókkal és egyéb érdekességekkel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.