Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Német thrash-támadás: a Kreator és a Destruction is új lemezen dolgozik

Kellemes hírekkel szolgálhatunk a germán thrash vonal híveinek: a Kreator máris stúdióba vonult, hogy elkészítse új nagylemezét, de a Destruction is belefogott új anyagának munkálataiba. Utóbbival Schmierék fennállásuk harmincadik évfordulóját is megünneplik majd.

A svédországi Varbergben, a Studiomega stúdióban kezdte meg a munkát új nagylemezén az esseni Kreator. A Jens Bogren producerrel (Paradise Lost, Amon Amarth, Opeth) készülő anyag akár már május tájékán megjelenhet. „Remekül haladunk a dalokkal, és azt hiszem, nem áll messze a valóságtól, ha azt mondom: ez lesz az eddigi legepikusabb albumunk”, mondta egy őszi interjúban Mille Petrozza énekes/gitáros. „Akadnak rajta klasszikus elemek, sok tradicionális metal, és természetesen egy hatalmas dózisnyi thrash is. A zenekar minden tagja roppant izgatott, már a demók is gyilkos módon szólnak. Körülbelül tíz nótán dolgozunk. A szövegekről egyelőre korai lenne beszélnem: sok minden elkészült, de folyamatosan változnak.” A lemez vizuális kiállításáért Wes Benscoter felel majd, akinek olyan borítók fűződnek a nevéhez, mint például a Slayer Divine Intervention és Undisputed Attitude albumai, néhány különösen gusztusos Cattle Decapitation dizájn vagy a Broken Hope Loathingja. Mille szerint ezen a téren igazi őrült dolgok várhatóak a bandától.

A tavaly nyár elején a csillebérci MetalFesten is megfordult Kreator legutóbb 2009 elején adott ki lemezt Hordes Of Chaos címmel, és nagyjából két évtizede nem söpörtek be annyi elismerést, mint ezzel. Kattints, és olvasd el, mit írtunk a banda klasszikus Cause For Conflict lemezéről!

Nemcsak Milléék dolgoznak azonban új anyagon, hanem a germán thrash színtér másik oszlopa, a Destruction is. Schmierék következő nagylemezéről egyelőre nem tudni túl sokat, csak annyit, hogy ezzel kívánják megünnepelni a banda fennállásának harmincadik évfordulóját, és még biztosan megjelenik az idei év folyamán. A Destruction tavalyi Day Of Reckoning albuma az utolsó Kreatorhöz hasonlóan szintén komoly elismeréseket söpört be mindenhonnan, és a zenekar élőben sem vallott szégyent márciusban a PeCsában.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.