Shock!

május 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nemcsak Nagy-Britannia kapott speciális Dimmu Borgir turnét?

2013 előtt biztosan nem várható új Dimmu Borgir lemez, de a banda végig fogja turnézni az egész következő évet, miközben folyamatosan írják a friss témákat. Nem kizárt, hogy a 2012-es koncertek egy részén speciális programmal állnak majd színpadra.

„Az eredeti ötlet az volt, hogy valamikor 2013-ban adjuk ki", mondta a Dimmu Borgir hamarosan esedékes húszéves jubileumi lemezéről a Bravewordsnek Silenoz gitáros. „Tök jó lenne még előtte megjelentetni, de akkor meg nem lenne igazából huszadik évfordulós anyag. Pár alkalommal már összeültünk írni, és nagyon könnyen állnak össze az új ötletek. Még csak a kezdeti fázisban járunk, de valami olyasminek a csontvázát látjuk, ami kétségtelenül mi vagyunk. Egyelőre csak Shagrath, Galder és én vetettük bele magunkat a melóba, de szerintem megpróbáljuk majd bevonni az úgynevezett session-tagokat is... Megnézzük, mi sül ki ebből, de élő egységként annyira jól funkcionálunk, hogy nem látom okát bármilyen jövőbeli változásnak. Ha a többieknek akadnak ötleteik, mindenképpen meg fogjuk vizsgálni azokat."

A Dimmu Borgir jövőre intenzív turnézást tervez: az év elején Dél-Amerikába látogatnak majd, ahol nyolc éve nem koncerteztek, de egy rövid norvég kört is be szeretnének iktatni a menetrendszerű nyári európai fesztiválszezon előtt, ősszel pedig Észak-Amerikába készülnek. A csapat nem zárja ki, hogy exkluzív programmal álljon ki a deszkákra, akárcsak az aktuális brit turnén, ahol teljes egészében eljátszották a klasszikus 1997-es Enthrone Darkness Triumphant albumot. 2012-ben kijön majd a DVD is arról a speciális szimfonikus koncertről, amit nemrég Oslóban adtak.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.