Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nemcsak a zenekar életében, hanem a világban is szörnyű dolgok történnek”

Új klipszámmal jelentkezett az AWS. A zenekar különleges formátumban, társasjátékkal egybecsomagolva jelenteti meg az Innen szép nyerni nagylemezt.

0304aws

A korábban számos hollywoodi produkcióban is részt vett Sáfrány Leventével készítette el új videóját az AWS. „Szerettünk volna kipróbálni egy teljesen más képi formátumot, mint amik az utóbbi időben jellemeztek minket, így a Senki nincs már ébren sok mindenben különbözik az eddig megszokott AWS-klipektől – mondják. – Nem szerepel benne a zenekar, nincs benne zenélős rész, így nagyobb hangsúlyt kapnak a karakterek, a fényképezés és a történet. Levivel a legjobb időben sodort össze minket az élet, nagyon egy hullámhosszon voltunk, és úgy érezzük maximálisan azt valósította meg amit elképzeltünk, nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen profi stáb dolgozott a videón.”

aws_cÉrdekesség, hogy az Innen szép nyerni különleges formában, társasjátékkal együtt érkezik. „Sokáig sötétben tapogatóztunk, hogy milyennek kell lennie az új AWS-nek – mondja Kökényes Dániel gitáros. – Tomival is össze kellett szoknunk és meglátni, hogy mi az az irány, ami neki is jól áll és nekünk is teret enged arra, hogy az eddig tőlünk megszokott hangulat ne vesszen el, de tudjunk kísérletezni újabb, izgalmasabb dolgokkal is. Ahogy sorra születtek meg a dalok és a szövegek, egy adott ponton egyértelművé vált számunkra, hogy nem mehetünk el az elmúlt évek történései mellett és ennek az anyagnak erről kell szólnia, minden mást teljesen bagatellnek éreztünk. Sajnos közben nemcsak a zenekar életében, hanem a világban is szörnyű dolgok történnek, így a borítóval szerettünk volna hidat építeni a kettő között. Ugyan a dalok hangvétele elég mély és depresszív, mi alapvetően szeretünk humorral és szarkazmussal hozzáállni még a negatív dolgokhoz is. Az Innen szép nyerni lemezcím épp eléggé önironikus ehhez, azt gondolom mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor annyira lent vagy, hogy fogalmad sincs innen, hogy fogsz majd felállni.”

A társasjáték ötlete a borítókoncepció nyomán pattant ki a zenekar fejéből. „Először a lemezborító ötlete született meg, ami azt a körforgást szimbolizálja, hogy történik valami nagyon rossz dolog, nagy nehezen kihevered, aztán jön valami még durvább és ez az egész körforgás igazából sosem áll meg, de ahogy a képen is látszik, építkezni kell, menni kell tovább. Ezen a ponton éreztük úgy, hogy ehhez a koncepcióhoz muszáj egy társasjátékot csinálnunk. A társasban olyan zenekaros sztorikat lehet majd olvasni, amin jókat lehet nevetni vagy éppen kicsit szomorkodni, esetleg átérezni, milyen kínos helyzetekbe keveredett a zenekar. Szeretnénk kicsit még közelebb hozni a közönségünket, ez mindig is nagyon fontos volt számunkra. Ezen kívül a játék egyes részei lehetőséget adnak egy társaságnak még jobban elmélyíteni a kapcsolataikat, jobban megismerni egymást. Olyan funkciókkal színesítettük, ami szorosan köthető a zenekar belső poénjaihoz, vagy magához a zenész élethez, így egy kicsit mindenki beleszagolhat, hogy is működik ez a valóságban. A grafikákat Barna Joci (BROWN) készítette. A kezdetektől fogva nagy összhang volt közöttünk és nagyon izgalmas volt látni, ahogy szépen kockáról kockára megszületik a látványvilág, majd sikerült egy elképesztően jó merch kollekciót is megalkotni mindezek mellé. Alig várom, hogy mindenkinek megmutassuk, min dolgoztunk az elmúlt közel másfél évben.”

A zenekar május 25-én a Budapest Parkban koncertezik, részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.