Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem valószínű, hogy valaha is újból Rushként turnéznánk”

A Rushnak aktív, turnézó zenekarként gyakorlatilag biztosan vége van – szögezte le egy friss interjúban a zenekar gitárosa. Alex Lifeson azonban hozzátette: szó van róla, hogy Geddy Lee basszer/énekessel közösen dolgozzanak a jövőben.

0522rush

Utoljára 2015-ben turnézott a Rush, és Neil Peart dobos már a koncertek után sem rejtette véka alá, hogy fizikailag elfáradt, ami miatt nem igazán akar már turnézni. Társai, Alex Lifeson és Geddy Lee eleinte még igyekeztek kategorikusan nem kizárni a folytatás lehetőségét, de úgy tűnik: mára tényleg lezárult a sztori. „Úgy fogalmaznék: nem valószínű, hogy valaha is újból Rushként turnéznánk”, szögezte le Lifeson a SiriusXM-nek. „Negyvenegy éven át turnéztunk, és így, hogy egy éve szabad vagyok, néha gyászoltam a pályafutásomat meg a zenekart. De az igazat megvallva nem kellene magamat rosszul éreznem negyvenegy ilyen év után… Ged és én talán csinálunk valamit közösen, csak az utóbbi időben nagyon elfoglalt volt, a könyvével foglalkozik. Óriási basszusgitár-gyűjtő, és a hangszer történetével kapcsolatban akar csinálni valamit, így sok dolga akad ezzel kapcsolatban. Neilről nem igazán tudom, mit csinál. A nyugati parton van, és mindig akad mivel elfoglalnia magát.”

Mint Lifeson elmondta, a Rush frontján jelenleg egyedül az 1977-es A Farewell To Kings album jubileumi díszkiadása készülődik, Lifeson pedig mindenféle önálló projekttel foglalatoskodik. Egyelőre ugyanakkor nem tudni, hogy pár vendégszereplés mellett kijön-e tőle egy újabb szólóalbum, vagy sem.

 

Hozzászólások 

 
+5 #2 kamikaze 2017-04-15 11:27
„Nem valószínű, hogy valaha is újból Rushként turnéznánk”
És elég szomorú, hogy ez a 41 év - de főleg az utóbbi 27 év - alatt egyszer sem jutottak el Magyarországra. Ha még alkalmilag koncerteznének, tervbe vehetnék, hogy a ,,nyugati kultúrkörhöz" tartozó olyan helyeken (pl. nagyobb fesztiválokon) lépjenek fel, ahol még sohasem játszottak. Attól tartok azonban, hogy sajnos már ez a hajó is elment.
Idézet
 
 
+2 #1 shmonsta 2017-04-15 09:43
No turné =/= no koncert. Még bármi lehet.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.