Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kiszállt a zenélésből Neil Peart?

Egy friss interjúban visszavonult dobosként hivatkozott magára Neil Peart, a Rush ütőse, ami önmagában is elég beszédes. Annak fényében pedig főleg, hogy Geddy Lee basszer/énekes nemrég elismerte: a zenekar másik két tagja egyáltalán nem akar turnézni belátható időn belül.

„Nemrég a kislányom, Olivia bemutatott az új barátainak az iskolában, méghozzá úgy, hogy itt az apukám, visszavonult dobos”, mondta Peart a Drumhead magazinnak. „Igaz, amit mondott, mégis vicces volt hallani. És nem okoz számomra fájdalmat rádöbbenni arra, hogy mint minden atléta esetében, egyszer eljön az idő arra, hogy kivond magadat a játékból. Inkább félreteszem ezt az egészet, ahelyett, hogy szembenézek azzal, amit a Losing It dalunkban megénekeltünk: sadder still to watch it die, than never to have known it.”

Egyelőre még persze korai lenne kijelenteni, hogy ezzel végérvényesen vége a Rushnak, ám Peartnek ötéves kislánya mellett még egy jó oka van a dolgok jegelésére: évek óta súlyos ízületi problémákkal küzd, akárcsak a zenekar gitárosa, Alex Lifeson. Nem véletlen, hogy Geddy Lee basszer/énekes, aki két társával ellentétben mindig is azt az álláspontot képviselte, hogy a csapatnak turnéznia kellene, pár hete már azt mondta: a negyvenéves jubileumi turné után kérdéses a folytatás. „Imádok turnézni, és készen állok arra, hogy nagyon gyorsan nekiinduljak. De az én életem könnyebb, mint a társaimé. Neil élete bonyolult: van egy nagyon kicsi lánya, egy új családja, akiket csak komoly fájdalom árán tud otthagyni, amit totálisan megértek. Emellett pedig fizikai problémái is vannak, hiszen baromi nehéz három óráig teljes erőbedobással játszani, ha a tested eközben nem működik veled együtt. És ennek bizony ára van. Turnék közben néha látja rajta az ember, hogy tényleg nagyon szenved.”

A banda tehát nem hozott konkrét döntést arról, véglegesen befejezték-e a turnézást, de az biztosnak látszik, amit korábban is rebesgettek: hogy többhónapos arénasorozatokra már nem kell számítani tőlük. Lemez viszont valószínűleg lesz még.

 

Hozzászólások 

 
+3 #3 ritchie02 2015-12-09 09:35
2004-ben Prágában volt szerencsém élőben látni őket. Nagy élmény volt. Talán az egyetlen banda, akik képesek huzamosabb időn keresztül (tagcserék nélkül) egyenletesen magas színvonalat nyújtani.
Idézet
 
 
+4 #2 Sanctus 2015-12-08 19:24
Nem kicsit lehet megterhelő a szervezetnek ennyi időn át ilyen színvonalon és ekkora turnékkal dobolni... sajnos csak koncertfelvétel en láttam őket, de még úgy is áll-leejtős, amit produkál.
Idézet
 
 
+4 #1 faktor69 2015-12-08 09:28
A bakancslistámon rajta van egy Rush koncert...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.