Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem hiszem, hogy Jeff Hanneman azt kívánná: érjen véget a zenekar”

0602paul

Különlegesnek és old schoolnak ígért, de valójában nem annyira különleges és nem is kizárólagosan old school programmal indult péntek este a Slayer észak-amerikai turnéja Las Vegasban. Paul Bostaph dobos eközben egy friss interjúban részletesen beszélt arról, miért nem lenne semmi értelme befejezni a zenekar történetét a következő album után.

„Fenomenális ismét itt lenni", mondta a Metal Kaoznak Bostaph. „Olyan, mint hazatérni. Mindig is imádtam játszani ezt a zenét, ezen nőttem fel, szóval nagyszerű volt visszajönni és ismét régi barátokkal zenélni. Kerryvel régen is nagyon közeli viszonyban voltunk, és ez most is így van, de Tommal is jóban vagyok, Garyt pedig szintén nagyon jól ismerem az Exodusból. Az egyetlen keserű pont értelemszerűen az, hogy Jeff már nem lehet itt velünk többé, pedig nagyon vártam, hogy ismét vele zenélhessek."

Ha ennyire jó a Slayerben dobolni, akkor persze értelemszerűen adódik a kérdés, hogy miért kellett onnan kilépni 2001 decemberében – ráadásul másodszorra –, de Bostaphnak természetesen erre is van válasza. „Vicces ez az egész, hiszen akkoriban minden más volt, másképp néztem a dolgokat. Azt mondják, egészen addig nem tudod értékelni, amid van, míg el nem veszíted azt. Nehéz ezt megfogalmazni... Az évek során, amikor láttam a srácokat, én pedig más bandákban doboltam, rájöttem, hogy a Slayer munkamorálja nagyon passzol hozzám, és a zene szeretetében is nagyon hasonlítunk. A lényeg ugyanakkor az, hogy soha nem tudnék még egy olyan csapatot találni, amelyik képes arra, mint ez."

A Slayer még biztosan készít egy lemezt, de a távlati tervekről egyelőre nem nagyon nyilatkoznak: Kerry King bevallottan tovább akarja vinni a bandát Jeff Hanneman nélkül is, Tom Araya azonban kissé bizonytalanabbnak tűnik az eddigi interjúk alapján. Bostaph egyértelműen a folytatás híve. „Jeff halála még mindig hihetetlennek tűnik. Néha arra az oldalra nézek, ami az övé volt, és hiányolom onnan. Nagyon gyorsan történt ez az egész, de Jeff mindig itt lesz velünk, és nem lesz olyan, hogy nem gondolok rá. Soha senki nem feledheti el őt. Ahogy mondtam, keserédes élmény ez számomra: nagyon jó érzés ismét a Slayerben dobolni, de nagyon rossz, hogy Jeff már nincs itt velünk. Ami azokat a véleményeket illeti, hogy jobb lenne lezárni a sztorit – mert ez csak néhány rajongó véleménye, nem az összesé –, tiszteletben tartom őket, de kétféleképpen lehet ezt nézni. Akik ezt mondják, szeretik a zenekart, de nincsenek benne a zenekarban. Mit csináljunk, egyszerűen hagyjuk abba? Mindannyian több mint negyven évünket fektettük bele a zenélésbe, kőkeményen dolgoztunk, és rengeteg szarságon mentünk keresztül, hogy eljussunk idáig. Nem teszed félre egyik pillanatról a másikra a pályafutásodat... És azt sem hinném, hogy Jeff azt akarta volna, hogy véget érjen ez a zenekar. De nem ám... A kérdés az, mihez kezdünk: azzal tisztelgünk a csapat öröksége előtt, hogy abbahagyjuk, ami szerintem elég gyenge lenne, vagy tovább nyomjuk, és csináljuk, amit ennek a bandának csinálnia kell. Mert azt viszont tudom, hogy több rajongó lenne boldogabb, ha együtt maradnánk, mint ahányan nem akarják ezt. Még mindig bőven van élet a Slayerben. De a döntést persze Kerrynek és Tomnak kell meghoznia. Én mindenesetre itt vagyok, és folytatni akarom. Jeff emléke előtt sem tekinthető tisztelgésnek, ha csak úgy abbahagyjuk. Ha innentől kezdve kimegyünk a színpadra, előtte is fejet hajtunk minden este, meg persze mindazon dolgok előtt, amiről a Slayer szól. És noha Dave Lombardo nincs itt, én előtte is tisztelgek. Nagyra értékelem őt is és a játékát is, ő is része az örökségnek: segített felépíteni mindezt. Akárcsak Jeff. A másik oldalról persze megértem, miért mondja a rajongók egy része, amit mond, de ha a helyükben lennék – márpedig én is Slayer rajongó vagyok –, biztosan nem akarnám azt, hogy soha többé ne halljam a Raining Bloodot élőben, vagy legfeljebb csak feldolgozásbandáktól..."

Bostaph elárulta: Kerry Kinggel az utóbbi időszakban folyamatosan gyűrték az új témákat, és nagyjából tizenegy dalt fel is demóztak a következő lemezhez. „Azt persze nem tőlem kell megkérdezni, mikor vesszük fel az albumot, de sok anyag máris készen áll hozzá, csak döntés kérdése az egész. Nem akarom nagyon a Jeff-dologra kihegyezni ezt, de ha elveszít az ember egy olyan zenekari tagot, mint ő, nyilván nem rohan be utána azonnal a stúdióba lemezt készíteni."

A Slayer előzetesen old school programot ígért az október 25-én indult észak-amerikai turnéra néhány ritkasággal, az első este Las Vegas-i setlistje azonban azt mutatja, hogy ezen a téren is minden csupán nézőpont kérdése:

01. World Painted Blood
02. Necrophiliac
03. At Dawn They Sleep
04. Mandatory Suicide
05. Captor Of Sin
06. War Ensemble
07. Disciple
08. Threshold
09. Postmortem
10. Altar Of Sacrifice
11. Jesus Saves
12. Seasons In The Abyss
13. Hallowed Point
14. Dead Skin Mask
15. Raining Blood
16. Black Magic
17. Hate Worldwide
18. South Of Heaven
19. Angel Of Death

Persze elképzelhető, hogy a tényleges ritkaságokat valóban a Los Angeles-i Hollywood Palladiumba tartogatják ma estére...

 

Hozzászólások 

 
+5 #5 Zoli 2013-10-27 22:20
Sajnos részben igaza van az elsőként írónak: Jeff és Dave nélkül igenis meggyengült a slayer. Ettől persze még ma is eljátsszák a számokat és ha nem nézel fel a színpadra talán észre sem veszed (dehogynem...) hogy ők már nem zenélnek ott. Az a baj, hogy hiányoznak. Nem tudom milyen lemezt fognak összehozni, de nagyon fel kell kötni a gatyájukat. Írtam mindezeket úgy hogy 88 óta slayer rajongó vagyok
Idézet
 
 
+9 #4 sepumark 2013-10-27 12:58
A Slayer az egyik olyan banda amelyet tobb mint 20 eve hallgatok... Vannak gyengebb pillanatok, (nekem) kevesbe tetszo lemezek, de szamomra mindig az extreme zenek csaszarai maradnak.
Hozzam is Jeff dalai/szoloi allnak kozelebb, de kivancsian varom a folytatast es remelem Gary Holt Mester is eleg teret kap majd Mr. King-tol.
A dobos temat tekintve pedig Dave egy szuletett tehetseg, egy csodagyerek... Paul pedig mindig probalta Ot tulszarnyalni.
Szerintem sikerult is Neki (csak meg kell hallgatni a Vele keszult, altalam nem igazan kedvelt lemezek zsenialis dobtemait), de ettol meg Lombardo az eredeti es persze a legjobb ;)
Az en szememben csak egyetlen 10 pontos lemeze van a Slayer-nek, ami az altalam legeloszor hallott South of Heaven (koszi Jeff, Te vagy a legjobb!!!), de minden lemezuket szeretem, mert a Slayer, az SLAYER!!!
Slayer forever!
Idézet
 
 
+4 #3 Flagellator1974 2013-10-27 11:50
aztsetudodhmi:
Akkor olvass valami mást. Amiket olvasol azok a hírek. Megkérdik a banda jelenlegi tagjait, mi a véleményük a folytatásról, az új lemezről (ami még meg sem jelent), Jeff-ről, Dave-ről, Gary-ről, te meg ezeket olvasod. És ezt rakta össze az agyad azzá, hogy rinyál a banda meg oszlik, meg nem oszlik. A saját agyadtól sokalltál be.
Számodra halott a banda, ok. De akkor otthon fel ne tegyél egy Slayer-cédét még sunyiban se...
Idézet
 
 
+12 #2 nihilak 2013-10-27 11:22
Írtam neked egy verset, remélem tetszeni fog.

Hogyha nekem

Hogyha nekem Miley Cyrus
Lábát tenné széjjel
Még akkor is leszarnám
Hogy oszlik-e a Slayer?!
Idézet
 
 
-7 #1 azt se tudod h mi! 2013-10-27 09:51
ebbol is elege lehet az embernek, minden heten ezt olvassuk, feloszlik a Slayer, nem oszlik fel, fel oszlik, nem oszlik fel.
Lassan ez is atmegy popszakmaba, mert ez sem ter el a Miley Cirus fele hirektol, sok a rinyalas.
Amiota Lombardot kitettek es Jeff sem el, szamomra a Slayer egy targytalan ügy es meg ingyen sem mennek el a koncertjükre. meghalt ez a banda
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.