Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem bírta befejezni az új Carcass albumot Colin Richardson

0324carcassNoha elkezdte a keverési munkálatokat, végül csapot-papot otthagyva kifarolt az új Carcass lemez, a Surgical Steel befejezéséből Colin Richardson, a lemez producere. Jeff Walkerék nem estek kétségbe, és Andy Sneapet kérték fel az anyag befejezésére. A megjelenés időpontját még mindig nem tudni.

„Két hét keverés után úgy döntött, nem akarja folytatni", mondta Jeff Walker énekes/basszer Richardson távozásáról a kolumbiai El Santuario Del Rocknak. „Így aztán Andy Sneap veszi át a feladatait. Colin volt a lemez producere, egyszerűen csak leküzdhetetlen akadályokba ütközött a keveréssel, és nem akarja befejezni. Kár, hogy így alakult. A dolognak sok oka volt, de az közülük a legfőbb, hogy Colin azt mondja, kiégett. Szerintem még pozitív dolgok is kisülnek majd abból, hogy friss füleket rántunk be a melóba..."

A Surgical Steel című új Carcass lemez felvételi munkálatai három hónapja befejeződtek, így ha Sneap befejezi a keverést, vélhetően záros határidőn belül ki is jön majd az anyag, bár azt egyelőre még nem tudni, melyik kiadóhoz szerződik a Carcass. A bandában Walker mellett egyedül Bill Steer gitáros képviseli a régi leosztást, a dobtémákat pedig a Trigger The Bloodshed ütőse, Daniel Wilding játszotta fel. „Élőben mindenképpen lesz majd egy másik gitárosunk is", mondta egy korábbi interjúban Walker. „Gondolunk valakire, de semmiképpen sem egy nagy név felbukkanására kell számítani."

Ami a következő Carcass lemez hangzásvilágát illeti, az eddig megszellőztetett információk szerint a Surgical Steel elődei stílusának nyomai ott lesznek majd a lemezen, de semmiképpen sem kell régi ötletek újrafeldolgozására számítani. „Szerintem majdnem úgy szól ez az album, mint a hiányzó lánccszem a hármas és a négyes lemez között, de kicsit groove-osabban. Bizonyos részeket viccből hagyományos blastnek vagy death sleaze-nek kereszteltem, de senki se gondolja egy pillanatig sem, hogy valamilyen nosztalgikus, hátrafelé pillantgató albumot csinálunk", mondta Jeff. Érdekesség, hogy a lemezen az 1991-es Necroticism – Descanting The Insalubrious óta először Steer is komoly teret kap a vokálok terén, és maga Jeff is változatosabb hörgést/üvöltést ígér, mint amit bármikor korábban hallhattunk tőle. A lemezen pár háttérvokál erejéig az eredeti dobos, Ken Owen is vendégszerepel, aki 1999 februárjában közel halálos agyvérzést szenvedett, majd utána majdnem egy évet kómában töltött.

Noha a banda még nem véglegesítette a dallistát, a rögzített számok címei ismertek, és az alábbiak:

The Master Butcher's Apron
The Granulating Dark Satanic Mills
A Congealed Clot Of Blood
A Wraith In The Apparatus
316l Grade Surgical Steel
Cadaver Pouch Conveyor System
Captive Bolt Pistol
Intensive Battery Brooding
None Compliance To Astm F899-12 Standard
Mount Of Execution
1985/Thrasher's Abattoir
Unfit For Human Consumption
Zochrot
Livestock Marketplace

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.