Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Negyvenkét eseménydús év után elérkezett az idő, hogy megírjuk a Holy Moses történetének utolsó fejezetét”

Búcsúturnéra és utolsó nagylemezére készül 2023-ban a Holy Moses. Sabina Classen és zenekara több mint negyven év után teszi le a lantot.

1104holymoses

Egy Invisible Queen című búcsúalbum, illetve egy utolsó turné után jövőre leáll a német thrasher Holy Moses. Az anyag a banda tizenkettedik nagylemeze lesz, és a Fireflash Records gondozásában jelenik majd meg április 14-én. „1981-ben léptem be a zenekarba, ami alapvetően változtatta meg az életemet – mondja Sabina Classen énekesnő. – 1986-ban jött ki az első lemezünk, a Queen Of Siam, most pedig Invisible Queen címmel hozzuk ki az utolsót 2023-ban. Negyvenkét eseménydús év, számos nagyszerű album, fantasztikus koncert és hihetetlen élmény után elérkezett az idő, hogy megírjuk a Holy Moses történetének utolsó fejezetét. 2023-ban ezt a lemezt népszerűsítjük majd, és teljes intenzitással játsszuk le az utolsó turnénkat. Nagyon várjuk a találkozást!"

Sabina igen erősnek ígéri a búcsúlemezt, amely egyébként a csapat első soralbuma a 2014-es Redefined Mayhem óta. „A Holy Mosesnak sosem voltak tipikus thrashdalai, és nem is lesznek. Csakis ránk jellemző számokat írunk, semmiféle trend miatt nem kötünk kompromisszumokat, semmiféle hamis elvárás kedvéért nem teszünk engedményeket. Senkinek sem kell megfelelnünk, megvan a saját stílusunk, a saját hangzásunk, benne a tekervényes ritmusokkal, technikailag komoly kihívást jelentő témákkal, szokatlan akkorszerkezetekkel, illetve érdekes szövegekkel, amelyek az emberiség vagy az emberi elme sötétebbik oldalát boncolgatják."

A búcsúturné menetrendje még nem teljes, de már biztos, hogy a környéken több országban is fellép majd a csapat: ott lesznek június 8-án a csehországi Frýdek-Místekben megrendezendő Hellpdays Festivalon, illetve június 28-án a szlovéniai Tolminban, a Tolminator feszten is.

 

Hozzászólások 

 
#4 Equinox 2022-11-05 00:05
Akkor sem szerettem, mikor kiskanállal ettem a thrasht és minden héten új klasszikust fedeztem fel (mostmár igencsak ismerek mindent, ami számít a hőskorban), és most is renedkívül idegesítőnek tartom Sabina bömbölését, sajnáltos, hogy sosem jött rá (vagy nem engedte másoknak), hogy mennyire nem jó frontember ő ide. Vad thrashhez illik az ordítás, de nem az artikulálatlan össze-vissza hamis énekteljesítmén y. Andy Classen gitározásáért viszont rendkívül kár, a karrierje lkegjobb riffjeit tette tönkre az akkori felesége, aki a bandáját is elörökölte tőle.

Ez igazi esettanulmány "Így ne" történethez. 2x láttam őket élőben, már bőven Andy nélkül, és hát, akkor sem volt maradandó élmény.
Idézet
 
 
#3 latexbaba 2022-11-04 21:17
https://youtu.be/im4UaIFBaoc
Idézet
 
 
#2 Tulus 2022-11-04 15:45
Nagyon sajnálom, mert nagyon kedvelem Sabináékat, az egyik legjobb, legbrutálisabb német Thrash Metal-t játszották...
Idézet
 
 
#1 Chris92 2022-11-04 11:07
Jó kis banda voltak, de igazuk van, nem lehet örökké ezt tolni. A Finished with the Dogs pedig egy alúlértékelt klasszikus a műfajon belül.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.