Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Napi nyolc órát próbált a Subscribe a dupla Müpa-koncertre

Finiséhez érkezett a Subscribe felkészülése a vasárnapi dupla Müpa-koncertre. A zenekar 19 tagra bővülve az utóbbi időszakban napi nyolc órát gyakorolt, hogy a különböző stílusokra áthangszerelt dalok tökéletesen megszólaljanak. Az esti koncertre hónapokkal ezelőtt minden jegy elkelt, a délutáni előadásra még lehet belépőket váltani.

A Subscribe most nem akármilyen feladatra vállalkozott: a zenekar a Művészetek Palotájában bebizonyítja, hogy tagjai, akik között többen is a Kőbányai Zeneiskolában végeztek, nem csak a kiabáláshoz és zajongáshoz értenek. Megmutatják, hogy a finom muzsikálás ugyanúgy repertoárjuk része, mint a korábbi koncertjeiken már megszokott intenzív, energikus előadásmód. Erre az estére minden dalukat átalakítják, s a színházi színpad adottságaira hangszerelik. Némely, torzított gitárra írt szerzeményeik átváltoznak intim akusztikus dalokká, mások áthajlanak popba, néhány kiegészül salsa, jazz, funk, hip-hop, sőt trip-hop elemekkel. A hét fős zenekar erre az estére ráadásul további session-fúvósokkal és -vonósokkal is kiegészül.

- Nagyon jól állunk a próbákkal, tulajdonképpen akár már most színpadra állhatnánk vele – mondta Csongor Bálint, a Subscribe énekese. - Már mindenki nagyon izgatott , én már a héten szinte alig alszom, jó lenne, ha már most fellépnénk. A zenekar minden tagjánál érezhető ez az „éppen koncert előtti feeling". Óriási a várakozás. Ezen a héten már főpróbák zajlanak, napi 7-8 órában. A Művészetek Palotájában csak a fellépés napján próbálhatunk. Az eddigi fellépésekhez képest nagyon szokatlan, de ugyanakkor hatalmas élmény lesz, hogy tizenkilencen állunk majd a színpadra és zenélünk. Nagyon új dolog számunkra vonósokkal és fúvósokkal gyakorolni, teljesen új élmény.

Az esti koncertre már minden jegy elkelt, de a délutáni előadásra még lehet néhány belépőt váltani a Művészetek Palotájában.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 M 2011-06-18 18:05
nem tudom, nekem mostanában nem tetszik ami(ke)t csinálnak. sem ez, de az új lemezük sem
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.