Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Napalm Death: Pécsen lépnek fel az új anyaggal

Már dolgozik következő nagylemezén a brit grindcore/death metal legenda Napalm Death, mely a tizennegyedik lesz a sorban. A megjelenés dátuma egyelőre bizonytalan, már csak azért is, mert Shane Emburyéknek éppen nincs kiadójuk, jelenleg is a megfelelő ajánlatra várnak. A zenekar nyáron ismét Magyarországon koncertezik.

Az első új Napalm Death szerzemény, a Legacy Was Yesterday a Decibel magazin mellékleteként jelenik majd meg májusban, a csapat pedig gőzerővel dolgozik a következő nagylemez dalain. A 2009-es Time Waits For No Slave folytatásának munkálatai januárban kezdődtek meg. „Májusban vesszük fel a lemezt a tervek szerint", nyilatkozta Mark „Barney" Greenway hörgős a Dose Of Metalnak. „Ez persze nem azt jelenti, hogy ilyen sok időbe telik összerakni a dalokat, csak a producerünk, Russ Russell nem ér rá egészen addig. Az előző lemezeket mind nagyon gyorsan rögzítettük, így aztán úgy gondoltuk, most belefér ez a kicsit visszafogottabb tempó."

Mire a zenekar a felvételek végére ér, bizonyára kiadót is találnak majd. A Napalm Death számára azért is speciális a 2011-es év, mert idén ünneplik megalakulásuk harmincadik évfordulóját, igaz, az 1981-es alapító tagságból ma már senki sincs a zenekarban, a legrégebbi tag, a főnök Shane Embury basszusgitáros 1987-ben csatlakozott a bandához. A mostani négyes Mitch Harris gitárossal és Danny Herrera dobossal Barney egy rövid és átmeneti '90-es évek-beli távozásától eltekintve emberemlékezet óta stabil, és még Jesse Pintado gitáros 2004-es tragikus halála sem tudta őket megrogyasztani.

Jó hír, hogy a Napalm Death nyáron ismét fellép hazánkban, méghozzá a Rockmaratonon, mely július 4-től 11-ig kerül megrendezésre Pécsen, a Malomvölgyi Arborétumban. Barney és társai július 6-án játszanak a fesztiválon, ahol rajtuk kívül ott lesz még az Agnostic Front, a Pro-Pain és az Eluveitie is.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.