Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Napalm Death: készül a tizennegyedik

Megkezdte új nagylemezének felvételeit a brit Napalm Death, akik Russ Russell producerrel közösen ugrottak neki a daloknak. A grindcore/death metal keresztapák tizennegyedik stúdióalbuma októberben jelenik meg a Century Media kiadásában, de egy Legacy Was Yesterday című új dalt már megjelentettek a Decibel magazin mellékleteként.

A Napalm Death az angliai Ketteringben, a Parlour Studiosban dolgozik a friss albumon, ami a 2009-es Time Waits For No Slave folytatásaként kerülhet a boltokba. Mivel a grindcore keresztapák csakis Russell-lel tudták elképzelni a munkát, rá azonban várniuk kellett néhány hónapot, ezúttal jóval több időt töltöttek dalszerzéssel, mint az általában szokásuk. Egyelőre nem tudni, ez hallatszik-e majd a dalokban. A zenekar végül néhány hónapos keresgélést követően a Century Media istállójában kötöttek ki.

A banda számára azért is speciális a 2011-es év, mert idén ünneplik megalakulásuk harmincadik évfordulóját, igaz, az 1981-es alapító tagságból ma már senki sincs a zenekarban, a legrégebbi tag, a főnök Shane Embury basszusgitáros (a képen) 1987-ben csatlakozott a bandához. A mostani négyes Mitch Harris gitárossal és Danny Herrera dobossal Mark „Barney" Greenway hörgős egy rövid és átmeneti '90-es évek-beli távozásától eltekintve emberemlékezet óta stabil. Még Jesse Pintado gitáros 2004-es tragikus halála sem tudta őket megrogyasztani.

Jó hír, hogy a Napalm Death nyáron ismét fellép hazánkban, méghozzá a Rockmaratonon, mely július 4-től 11-ig kerül megrendezésre Pécsen, a Malomvölgyi Arborétumban. Barney és társai július 6-án játszanak a fesztiválon, ahol rajtuk kívül ott lesz még többek között az Agnostic Front, a Dark Tranquillity, az Eluveitie, az Evile, az Ill Nino és a Madball is.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.