Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mustaine Tom Araya nyomdokain: komolyak a gondok

Akárcsak tavaly a Slayer frontemberénél, Tom Arayánál, Dave Mustaine-nél is komoly egészségügyi problémákhoz vezetett az évtizedeken át űzött headbangelés: a Megadeth főnökét hamarosan meg kell operálni, és tényleg egy hajszálon múlott, hogy a banda fel tudott lépni a szeptember 14-ei New York-i Big Four koncerten.

„Először azt mondtuk, nem tudjuk vállalni a bulit, hiszen a probléma olyan szintre jutott, hogy egyetlen rossz mozdulattól akár meg is bénulhatok", magyarázta Mustaine a Rolling Stone magazinnak. „Aztán meggondoltam magam, hiszen Isten nem véletlenül juttatott el odáig, hogy annyi minden után végre ennyire jól megtaláljuk a hangot a többi csapattal... A problémámat egyébként a headbangelés okozta, a nyakam folyamatos fel-le mozgatása az évek során. Az állapotom elnevezése stenosis: három porckorongomnál is sérv alakult ki, illetve csontnyúlványok, kinövések mindenütt a gerincemen."

Az úgynevezett spinalis stenosis olyan kóros állapot, amelyben a gerinccsatorna szűkületének következtében a gerincvelőre, illetve az idegekre komoly nyomás nehezedik. A probléma kialakulása az életkorral és a genetikai adottságokkal egyaránt összefügghet, de a porckorongsérv és bizonyos sérülések miatt is létrejöhet. Dave már 2001 végén is súlyosan megsérült egyszer, akkor a karjával akadtak problémák, és ez vezetett a hivatalos verzió szerint a csapat furcsa 2002-es feloszlatásához is, igaz, a pletykák máig ellentmondásosak azt illetően, pontosan mi is történt...

Mustaine-t már a héten megoperálják, utána ideális esetben nagyjából két hónap alatt felgyógyulhat, ehhez azonban komoly rehabilitációra van szükség gyógytornával és egyéb terápiákkal. Ebből fakadóan a Megadeth idénre tervezett további koncertjei mind csúsznak, és a csapat csak 2012-ben indul neki népszerűsíteni az október 31-én érkező Th1rt3en lemezt.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 rotten 2011-09-16 14:10
Mielőbbi jobbulást neki!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.