Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mustaine: „Hanneman piálásáról mindenki tudott”

0803dmNoha Dave Mustaine is megharcolt a függőségekkel, és szintén szenvedett el egész karrierjét veszélyeztető kézsérülést, érdekes módon csak most először vetették fel neki a párhuzamot Jeff Hannemannel, a Slayer május 2-án májzsugorban elhunyt gitárosával, aki az utóbbi két évben egy pókharapás nyomán szerzett baktériumfertőzés miatt már nem is játszhatott zenekarával. Mustaine elmondta: soha nem tudott beszélni Hannemannel egyik témáról sem.

„Jeff és én sajnos sosem álltunk igazán közel egymáshoz", mondta Mustaine a Denver Westwordnek. „Sokszor turnéztunk együtt az évek során, de a két tábor eléggé külön működött. A két zenekar persze ismerős viszonyban volt a kezdetektől fogva, de ez inkább Kerryt és engem jelentett, Jeff mindig is egy kicsit zárkózottabb figurának számított. Inkább csak olyan hé, haver, mi újság-típusú beszélgetéseket folytattunk egymással, ha összefutottunk. Másrészt az ismeretségünk nagyobb részében én már elindultam azon az úton, amely a függőségeimtől való megszabadulás felé vezetett, így nem nagyon tudtam olyan emberek társaságában lenni, akik buliztak. Jeff piálásáról pedig mindenki tudott – és végül sajnos ez vezetett a halálához is, a májelégtelenség. A pókharapás meg, érted, az kiszámíthatatlan dolog. Mivel Jeff nem tudta, mi történik vele, állandóan hosszúujjú pólókat hordott, így senki sem látta a karját, és nem is figyelmeztethették időben, hogy haver, neked valami elbaszott nagy problémád van itt. Az ebben a szomorú, hogy egy jó srácot és egy nagyszerű gitárost veszítettünk el. De ilyenkor azt a kérdést kell feltennünk: mit tanulhatunk az esetből? Hogyan ünnepelhetjük meg Jeff életét? És hogyan döbbenthetünk rá fiatalokat az ő szerencsétlen halála révén, hogy ne járjanak ugyanazon az úton, mint ő? Szóval összességében elkeserítenek a történtek, de nem játszhatom el, hogy a legjobb barátok voltunk, mert nem voltunk azok. Dime-mal ugyanez történt, amikor a halála után mindenki egyből így tett. Én nem szeretnék beleesni ebbe a csapdába."

A Megadeth jelenleg az amerikai Gigantouron játszik a Black Label Society, a Newsted, a Device, a Hellyeah és a Death Division társaságában.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 iLane 2013-08-09 11:40
Kissé morbid, hogy a Heineken / Hanneman képet rakják ki a megemlékezés közben a koncerteken... pl. Hegyalján is. Talán egy fotó jobb lenne...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.