Shock!

április 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Morricone, Zimmer és a Slayer ihlette a Refused új klipszámát

0428refusedJúnius 30-án, Freedom címmel jelenik meg a svéd Refused visszatéről albuma. A csapat most közzétette a harmadik számot is a lemezről.

A korszakalkotó svéd hardcore/punk-zenekar Nick Launay producerrel (Arcade Fire, Kate Bush, Nick Cave) készítette el a visszatérő albumot. „Ez innentől fogva nem simán újjáalakulás", mondja a visszatérő album kapcsán Dennis Lyxzén énekes. „Ez az egyik legradikálisabb dolog, amit valaha is csináltunk úgy zeneileg, mint szövegileg." „Senki sem akarta, hogy elkezdjük szétbaszni a nagyszerű album elkészítése után feloszló zenekar imázsát, senki sem szerette volna, ha felvizezzük ezt az egészet, ez azonban csak provokált minket", teszi hozzá David Sandström dobos. Mindez persze nem véletlen, hiszen a csapat 1998-as harmadik lemezével, a The Shape Of Punk To Come-mal alapvető hatást gyakorolt a 21. század súlyos zenéire, és mivel az anyag megjelenésével párhuzamosan beszüntették tevékenységüket, sikerült igazi legendává is válniuk.

0428refusedcA Freedom producere Nick Launay volt, kivéve két dalt, a most bemutatott Elektrát és a 366-et, ezeket ugyanis Shellbackkel, az egyik legfelkapottabb svéd popproducerrel készítették. Utóbbi ugyanúgy dolgozott már Taylor Swifttel, mint Pinkkel vagy Britney Spearsszel.

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Elektra
02. Old Friends / New War
03. Dawkins Christ
04. Françafrique
05. Thought Is Blood
06. War On The Palaces
07. Destroy The Man
08. 366
09. Servants Of Death
10. Useless Europeans

A most közzétett Dawkins Christ számról egyébként azt mondja: egy olyan híres biológus ihlette, akinek ateista teológiája köré szabályos messianisztikus kultusz épült. „A zene hatásai Hans Zimmer és Ennio Morricone filmzenéitől a Reign In Blood előtti Slayerig terjednek”, teszik hozzá.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 cápaidomár 2015-06-21 13:46
Bírom ezt a társaságot. :-) Tetszik amit csinálnak, és ez is egy szimpatikus szerzemény. Érdekesek. A videó is el lett találva. Gondolom, archív felvételekből vágták össze.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.