Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mitch Harristől érkezik majd 2014 egyik legizgalmasabb albuma?

1220mitchMenace névre hallgat az a projekt, amelyet a Napalm Death gitárosa, Mitch Harris alapított, és a Season Of Mistnél hozza ki debütáló albumát jövő márciusban. Mitch meglepő, tartalmas anyagot ígér.

Mitch Harris határok nélküli zenei utazást ígér a március 14-én megjelenő albumra. „Számomra több ez az egész, mint csak egy zenekar vagy szólóprojekt: az életem munkájának eredményéről van szó", mondja a gitáros az Impact Velocityről, amelyen több mint két éve dolgozik a háttérben. A munka eredetileg egy Max Cavalerával és Brann Dailorral közös projektnek indult, Dailor két számot fel is játszott, ám végül sajnos nem sikerült egyeztetni a Soulfly, a Mastodon és a Napalm Death naptárját, így Harris egyedül írta meg és fejezte be az anyagot. „Számomra ebben az albumban találkozik a régi az újjal: súlyos és dallamos, definiálható és kalandos, epikusés futurisztikus, érzéki és primitív egyszerre. A Menace-ben termőre fordulnak a megvalósítatlan álmok. Arról szól ez az egész, hogy túljusson az ember a veszteségeken és a nehézségeken, és rengeteg érdeklődési körömet kombináltam benne spirituális filozófiától pszichológián, tudományon, fizikán, színházon át a természetfeletti, paranormális dolgokig, a filmeken, a költészeten, a fotográfián, a szobrászaton át a filmezésig. Benne van minden, amire csak energiát koncentráltam az elmúlt húsz évben."

Harrist komoly vendégsereg segítette a Menace lemezének elkészítésében: az albumon Derek Roddy dobos (Hate Eternal, Nile, Today Is The Day), Frederic Leclercq basszer (Dragonforce) és Nicola Manzan csellista-hegedűs is szerepel, de tiszteletét teszi az anyagon Mitch kollégája, a Napalm Death főnök Shane Embury is. A producer Russ Russell volt. „Akik ismerik az előző munkáimat, azok is meg fognak lepődni, és jobb, ha olyasmire készülnek fel, amit abszolút nem várnak tőlem", emeli ki Mitch. „De hiszem, hogy még a leginkább megvalósíthatatlannak tűnő álmokat is meg kell próbálni valóra váltani. A Menace önmagában is egy kinyilatkoztatás: annak kifejezése, hogy mindig lehet előre haladni, teljesen mindegy, mennyire nehéznek is tűnik ez az adott pillanatban. Ha még életben vagy, mindig van olyasmi, amit elérhetsz."

Ebből persze sok minden nem derül ki, de mivel Harris eddig is izgalmas dolgokat tett le az asztalra – elég, ha csak a Meathook Seedre gondolunk –, az albumot mindenképpen érdemes lesz meghallgatni.

Mitch a Napalm Death soraiban február 25-én ismét Budapesten játszik a Barba Negrában, a Hatebreed társaságában.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.