Shock!

december 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindössze egyetlen dolgot tudtam biztosan: hogy nem én leszek a Silver Lake énekese”

Első saját nagylemezével jelentkezett Esa Holopainen, amelyhez most újabb klip készült. Az Amorphis gitárosának önálló projektje Silver Lake néven fut, és rengeteg neves vendég teszi tiszteletét az albumon.

0218esa

Megkezdte nemrég a munkát következő albumán az Amorphis is, ám mielőtt még megjelenne a 2018-as Queen Of Time folytatása, egy szólólemez is érkezett a csapat gitárosától. A Silver Lake By Esa Holopainen néven futó projekt hasoncímű albumát a Nuclear Blast jelentette meg május 28-án. „Az elmúlt néhány évben igen sok zenét írtam, és nem mind szólt amorphisosan”, mondja Esa, aki eleinte bizonytalan volt, hogy instrumentális vagy vokális lemezt akar-e készíteni. A végeredmény azonban egy vendégekkel teli, változatos, néhol a ’80-as éveket idéző, néhol melankolikus, másutt egyenesen popos mű lett. „Mindössze egyetlen dolgot tudtam biztosan: hogy nem én leszek a Silver Lake énekese. Ha az emberek gitárosok szólólemezeire gondolnak, technikás dolgokra asszociálnak, meg extrémgyorsan elpengetett rengeteg hangra. Én viszont nem vagyok az efféle zenék nagy híve. Amikor zenét írok, mindig érdekes dalokban gondolkodom, nem pedig öncélú tekerésben.”

silverlake_cA dalok és a számokban szereplő vendégek listája az alábbi:

01. Silver Lake
02. Sentiment (feat. Jonas Renkse)
03. Storm (feat. Håkan Hemlin)
04. Ray Of Light (feat. Einar Solberg)
05. Alkusointu (feat. Vesa-Matti Loiri)
06. In Her Solitude (feat Tomi Joutsen)
07. Promising Sun (feat. Björn „Speed" Strid)
08. Fading Moon (feat. Anneke Van Giersbergen)
09. Apprentice (feat. Jonas Renkse)

Az Esa mellett Nino Laurenne által producerelt lemezről most az Alkusointu című dalhoz készült videó. Holopainen az Amorphisszal remélhetőleg még idén eljut Magyarországra is, méghozzá a Nightwish vendégeként. A fennálló járványhelyzet miatt az eddig már kétszer elhalasztott, először tavaly december 7-re, majd idén május 31-re tervezett bulit a mostani tervek szerint november 30-án rendezik, a helyszín a Papp László Sportaréna lesz, ahol a Nightwish és az Amorphis előtt a Turmion Kätilöt játszik majd. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.