Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindent Chuck Schuldinernek köszönhetek”

December 13-án lesz tíz éve annak, hogy elhunyt a Death és a Control Denied főnöke, minden idők egyik legnagyobb metal innovátora, Chuck Schuldiner. Az évfordulóhoz közeledve természetesen a megemlékezések is megsokasodtak – most például Richard Christy ismerte el egy interjúban, hogy mindent Chucknak köszönhet.

„Senki sem tudná ma a metal világában, ki vagyok, ha Chuck annak idején nem ad nekem egy esélyt a Death-ben", mondta a Charred Walls Of The Damned főnöke egy rádiónyilatkozatban. „Totálisan ismeretlen srác voltam akkoriban Missouriból, de ez az esély elvezetett a Control Deniedba, majd onnan az Iced Earthbe is. Valóban mindent neki köszönhetek eddig, amit elértem a színtéren. Még azzal is összefüggésbe hozható, hogy a The Howard Stern Showban dolgozom, hiszen akkor tanultam meg bánni a felvételkészítő szoftverekkel, amikor vele és Jim Morrisszal melóztunk a stúdióban. Chuck Schuldiner az életem minden részére hatást gyakorolt, és ez minden nap eszembe jut."

Richard érintőlegesen a friss Charred Walls Of The Damned mű, a Cold Winds On Timeless Days kapcsán is beszélt nekünk Chuckról, ám ha érdekel, bővebben milyen emlékeket idézett fel a Death főnökéről, tavalyi interjúnkra kattints.

December 13-án, Chuck halálának évfordulóján a Shock! is megemlékezik Schuldinerről egy visszatekintő írással, illetve a Klasszikushock rovatban az Individual Thought Patternsszel és a Symbolic-kal.

 

Hozzászólások 

 
#1 Aladin 2011-12-11 23:52
nagyon tisztelem Christy-t, és Chuckot is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.