Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindannyian aktív zenészek vagyunk, és mindenkinek pénzt kell keresnie”

0821fwJúniusban jelenik meg a Fates Warning új nagylemeze, de eközben 2016-ban két bulit is ad a zenekar korai felállása is John Arch énekessel a mikrofonnál. Ha hihetünk Ray Aldernek és Bobby Jarzombeknek, mindez ugyanakkor semmiféle feszültséget nem okoz a csapatban.

Megkezdte a munkát a következő nagylemezen a connecticuti Fates Warning. A lemez elvileg már jövőre megjelenhet az InsideOut gondozásában, vagyis a zenekar magához képest kifejezetten gyors tempót diktál, főleg ahhoz képest, hogy a legutóbbi, 2013-as Darkness In A Different Lightra nyolc hosszú évet kellett várni. Emellett már azt is tudni lehet, hogy jövőre két fesztiválkoncert erejéig is összeáll a Fates Warning korai, Awaken The Guardian lemezes felállása is John Arch énekessel: ott lesznek áprilisban a lauda-königshofeni Keep It True-n, illetve ősszel az amerikai ProgPoweren is. Mindez azonban természetesen nem érinti az aktív leosztás tevékenységét. „Tudomásom szerint júniusban jelenik meg az új nagylemez, és amint lehet, elkezdünk turnézni is, talán még szintén júniusban”, mondta az AXS-nek Ray Alder énekes. „Abban még nem vagyok biztos, hogy Amerikában vagy Európában kezdünk-e, de mindenképpen útra kelünk. A legutóbbi anyag megjelenése után már másnap elindult az európai turné, és most is valami hasonlóban gondolkodunk: beindítjuk a menetet, és promotáljuk az anyagot.”

Ami az Awaken-felállást illeti, semmiféle feszültséget nem okoz a csapatban, hogy Jim Matheos ezzel a leosztással is fellépeget itt-ott. „Semmi gond nincs ezzel”, mondta Bobby Jarzombek dobos. „Raynek is ott van a Redemption, nekem Sebastian Bach zenekara, Joey Verának az Armored Saint. Vagyis ha az emberek megértik, hogy ezeken a bulikon a Fates Warning név az Awaken The Guardian felállását takarja, és bejön nekik a dolog, azzal sincs semmi gond. De ez csak egy-két alkalom, és a Fates Warning igazi, aktív felállása nem az. Turnézunk, albumokat készítünk, együtt lógunk, és a céljaink túlmutatnak a szimpla nosztalgiázáson. Számomra ez az igazi lényeg itt.” „Hallani ilyenkor mindig pletykákat a mostani felállás feloszlásáról, de ez a lehető legtávolabb áll a valóságtól”, tette hozzá Ray. „Tőlem is kérdezgetik, mit gondolok erről, meg hogy a hátam mögött zajlanak-e ezek az események, de nem. Nézd, mindannyian aktív zenészek vagyunk, és mindenkinek pénzt kell keresnie: Bobbynak, Joeynak, Jimnek… És mivel nincsenek normális állásaink, tesszük a dolgunkat. Szóval ha Jimék így is koncerteznek, az is teljesen rendben van. Egy csomó pénzt keresnek majd vele. De ettől még nem az a felállás jelenti a Fates Warningot, hanem a lemezeket készítő csapat, ebből élünk, és ez így is marad.”

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Tulus 2015-12-22 20:07
Nagyon szeretem a Fates Warning-ot, a Symphony X mellett őket tartom a legnagyobb prog metal zenekarnak.
Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak összehozni :)
Idézet
 
 
+16 #1 P 2015-12-22 11:19
Kb. azon kevés zenekarok közé tartoznak, akik méltósággal tudják felidézni a múltat egy-egy koncerttel, vagy kiadvánnyal. Az meg hogy a zenélésből élnek, az dícséretes, pár évvel ezelőtt pont náluk volt az, hogy valamelyikük azért nem jött Európa turnéra, mert nem tudta otthagyni a munkáját. Ha a zenélésből élsz, még ezen a szinten is minden munkát meg kell fogni. Nem mondom, hogy ez az ideális, de még mindig jobb, minthogy az idejük nagy százalékát a melóhelyen töltsék, majd fáradtan menjenek neki a kreatív folyamatoknak. Imádom őket, várom a következő lemezt. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.