Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Michael Monroe nem haragszik Vince Neilre és szereti Axl Rose-t

Ősszel az Egyesült Államokban koncertezik Michael Monroe, aki a Backyard Babies gitáros Dregen segítségével mutatja majd be a színpadon kiváló idei lemezét, a Sensory Overdrive-ot. Michael a turné kapcsán adott egyik friss interjúban részletesen beszélt arról az autóbalesetről is, amelynek következtében derékba tört eredeti zenekara, a Hanoi Rocks karrierje.

Nicholas „Razzle" Dingley, a Hanoi Rocks dobosa 1984. december 9-én hunyt el, amikor egy közös bulizás alkalmával autóbalesetet szenvedett. A mindössze 24 éves muzsikus italbeszerző körútra indult Vince Neillel – nemcsak ő, hanem az autót vezető Mötley Crüe frontember is csontrészeg volt. „Az autóbaleset volt a Hanoi Rocks feloszlásának egyik oka, de Vince Neilt illetően nincs mit mondanom", nyilatkozta a végzetes eseményről Monroe az Oregon Music Newsnak. „Ezt a balesetet egészen biztosan mindannyian magunk mögött szeretnénk hagyni, egy balesetért pedig soha senkit nem hibáztatnék, mivel nem is lehet. Ami történt, megtörtént, én pedig nem tudok rajta változtatni. Mindenki megszenvedte a történteket, és tényleg szeretnénk már túllépni a múlton. Sajnos a Hanoi Rocks nem volt képes folytatni a történtek után, mert mindenki megroggyant a balesetet követően, de hadd tegyem hozzá: mindez nemcsak Razzle halála, hanem Sami Yaffa kilépése miatt is történt. Nem volt basszusgitárosunk és dobosunk, a banda pedig olyan volt előtte, mint egy család. Olyan fiatalon, ennyire alapvető veszteségek után egyszerűen nem bírtuk tovább összetartani a zenekart."

Monroe nemcsak Vince Neilről, hanem egy másik olyan híres amerikai rock'n'roll frontemberről is szót ejtett az interjúban, aki bevallottan sokat tanult tőle és a Hanoi Rockstól. „Axl Rose a saját dolgait intézi, de jelenleg nem vagyunk kapcsolatban, a számát sem tudom. Amikor 2009 végén Sebastian Bach Finnországban koncertezett, rajta keresztül üdvözöltem őt. Sebastian küldött egy üzenetet Axl-nek, és mellékelt hozzá egy közös képet, amin ketten állunk. Axl azt válaszolta: az a fickó nem öregszik? És ez nagyszerű volt. Csakis pozitívumokat tudok mondani róla. Hozzám is és a Hanoi Rockshoz is nagyon jó volt, amikor a Uzi Suicide-dal kiadta az európai katalógusunkat Amerikában, az Isten áldja meg érte. Ha beszélni akar velem, tudja, hol talál meg."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.