Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mi születik a Slipknot és a Mötley Crüe nászából?

Elkészült a brit metalcore-os Asking Alexandria harmadik nagylemeze. A zenekar a The Devil Wears Prada vagy az Emmure mellől is ismert Joey Sturgis producerrel dolgozott az albumon Hollywoodban és Indianában, és várhatóan még a következő hónapokban meghallgathatjuk, mire jutottak együtt.

„Igen meghatározó a lemezen a súlyos riffelés, de a múltban sokkal inkább a ritmusokra és a breakdownokra támaszkodtunk", magyarázta a Guitar Worldnek Ben Bruce gitáros a lemezről. „Ebből a szempontból nagyon is hasonlít a dolog a korai Slipknotra, de a refrének, illetve a bridge-ek jelentős hányada inkább rockos: ez a Mötley Crüe oldalunk. Az album ugyanakkor semmilyen szempontból sem tekinthető a '80-as évek zenei visszaöklendezésének. Ha most valaki azt gondolja, hogy úgy szól a lemez, mint a Girls, Girls, Girls, téved, kurvára nem ez a helyzet. Úgy szól, mint az Asking Alexandria."

A 2011-es Reckless & Relentless folytatása tizenhárom-tizenöt dalt tartalmaz majd, amiből nagyjából hat tekinthető rádióbarátnak, a maradék pedig a súlyosabb vonalat képviseli. Szövegileg Bruce szerint szintén érettebb lesz az anyag a korábbiaknál. „Most nem jellemzőek a bulizásról és véletlenszerűen kiválasztott csajok megdugásáról, a drogokról szóló szövegek. Rászántuk az időt arra, hogy olyasmikről írjunk, amik tényleg sokat jelentenek számunkra. Az utolsó két lemez remek volt, szerettük őket, de akkor még más emberek voltunk, sokkal fiatalabbak és tapasztalatlanabbak. Ha összehasonlítod az új lemezt a régiekkel, egyértelmű lesz, mennyire felnőttünk."

Az egyelőre cím nélküli lemez a Sumerian gondozásában jön ki még valamikor az év első felében. Az Asking Alexandria a június 25-30. közötti Hegyalja Fesztiválon is ott lesz Tokajban.

 

Hozzászólások 

 
#2 Sárvári Gábor 2013-01-29 19:30
Idézet - L:
Kis emós ratyik...


Háá! :)
Idézet
 
 
+3 #1 L 2013-01-12 19:44
Kis emós ratyik...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.