Shock!

november 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Mi születik a Slipknot és a Mötley Crüe nászából?

Elkészült a brit metalcore-os Asking Alexandria harmadik nagylemeze. A zenekar a The Devil Wears Prada vagy az Emmure mellől is ismert Joey Sturgis producerrel dolgozott az albumon Hollywoodban és Indianában, és várhatóan még a következő hónapokban meghallgathatjuk, mire jutottak együtt.

„Igen meghatározó a lemezen a súlyos riffelés, de a múltban sokkal inkább a ritmusokra és a breakdownokra támaszkodtunk", magyarázta a Guitar Worldnek Ben Bruce gitáros a lemezről. „Ebből a szempontból nagyon is hasonlít a dolog a korai Slipknotra, de a refrének, illetve a bridge-ek jelentős hányada inkább rockos: ez a Mötley Crüe oldalunk. Az album ugyanakkor semmilyen szempontból sem tekinthető a '80-as évek zenei visszaöklendezésének. Ha most valaki azt gondolja, hogy úgy szól a lemez, mint a Girls, Girls, Girls, téved, kurvára nem ez a helyzet. Úgy szól, mint az Asking Alexandria."

A 2011-es Reckless & Relentless folytatása tizenhárom-tizenöt dalt tartalmaz majd, amiből nagyjából hat tekinthető rádióbarátnak, a maradék pedig a súlyosabb vonalat képviseli. Szövegileg Bruce szerint szintén érettebb lesz az anyag a korábbiaknál. „Most nem jellemzőek a bulizásról és véletlenszerűen kiválasztott csajok megdugásáról, a drogokról szóló szövegek. Rászántuk az időt arra, hogy olyasmikről írjunk, amik tényleg sokat jelentenek számunkra. Az utolsó két lemez remek volt, szerettük őket, de akkor még más emberek voltunk, sokkal fiatalabbak és tapasztalatlanabbak. Ha összehasonlítod az új lemezt a régiekkel, egyértelmű lesz, mennyire felnőttünk."

Az egyelőre cím nélküli lemez a Sumerian gondozásában jön ki még valamikor az év első felében. Az Asking Alexandria a június 25-30. közötti Hegyalja Fesztiválon is ott lesz Tokajban.

 

Hozzászólások 

 
0 #2 Sárvári Gábor 2013-01-29 18:30
Idézet - L:
Kis emós ratyik...


Háá! :)
Idézet
 
 
+3 #1 L 2013-01-12 18:44
Kis emós ratyik...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Legfrissebb galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.